Erzincanlılar 8. Geleneksel Erzincanlılar Şöleni’nde buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzincanlılar 8. Geleneksel Erzincanlılar Şöleni’nde buluştu
Kısa adı AYEDER olan Anadolu- Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği tarafından organize edilen 8’inci Geleneksel Erzincanlılar Şöleni Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti.

Sunuculuğunu İlknur Kaplan’ın yaptığı 8:Geleneksel Erzincanlılar Şöleni’nde, pandem nedeniyle iki yıl aradan sonra bir araya gelen Erzincanlılar hasret gidererek gönüllerince eğlendiler.

Biz Erzincanlıyız sloganıyla gerçekleşen 8. Geleneksel Erzincanlılar Şöleni’nde Erzincan’ın 24 olan trafik plakası baz alınarak 24 sanatçının sahne aldığı şölen gecesinde katılımcılarda sanatçılara eşlik ederek büyük bir koro oluşturdular.

“KOL KOLA YÜRÜYECEĞİZ, BİRLİK OLACAĞIZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İki yıl aradan sonra düzenlenen 8. Geleneksel Erzincanlılar Şöleni’ne hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan AYEDER Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Sarımaden; “ Eğlenmeye geldik, birlik ve beraberliğimizi bir kez daha pekiştirmek için buradayız. Şunu samimiyetimle söylüyorum; yemin ettik şu Erzincanlıları bir araya, kol kola birlikte hareket etmeye yeminler ettik. Bugün burada bir kez daha yemin ediyorum. Kol kola yürüyeceğiz, birlik olacağız ve buradaki yürekli insanlar bu birlik davamıza destek verecek. Değerli Erzincanlılar, değerli Erzincan dostları hasret kalmışız, özlemişiz, bir arada olmayı uzun zamandan beri özlemişiz. Pandemi nedeniyle Mart 2020 tarihi itibariyle bir arada olamadık. Pandemi sürecinde kaybettiğimiz hemşerilerimizi, vatandaşlarımızı rahmetle yâd ediyorum. Yine bu dönemde özverili çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“BEN DEĞİL BİZ DİYEREK HEP BİRLİKTE OLACAĞIZ”

AYEDER olarak gurbetten sılaya selamlarımız var diyerek konuşmasına devam eden Sarımaden; “ Bir araya gelmek başlangıç ama birlikte olmak başarıyı getirir. Buram buram Erzincan kokan Şölen’imiz de özlem var hasret gidereceğiz. AYEDER olarak Erzincanlılar arasında birlik ve beraberliği, sevgi ve coşkuyu arttırarak toplumsal barış adına her söylemimizde dile getirdik. Yüzümüzü Erzincan’a döndük, Erzincan ve Erzincanlılar adına çalışmalar yürüttük. Derneğimizi federasyona çevirerek sizlere daha etkin hizmet etmek için taahhütlerde bulunduk. Bir kez daha burada vurgulamak istiyorum. Ben değil biz diyerek hep birlikte olacağız. Biz olmanın gerekliliğini hep söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Bu süreçte çalışmalarımızla ilgili bilgileri büyüklerimiz ve iş insanlarımızla paylaştık. Konfederasyon olmanın Erzincan’a ayrıştırma getireceğini söyledik. Birlik ve beraberlik adına federasyonlar önemli bir çatıdır. Bu oluşturulduğu zaman biz AYEDEF olarak o çatının altında yerimizi alacağız. Çok söz değil çok türkü dinleyerek güzel bir zaman geçirmek için sözlerime son verirken, bu şölenin düzenlenmesinde emeği geçen ve destek sunan herkese, ayrıca şölenimize katkılarından dolayı Kartal, Maltepe ve Ataşehir Belediye başkanlarına da çok teşekkür ederim” diye konuştu.

AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden’in konuşmasından sonra günün geç saatlerine kadar devam eden müzik şöleniyle katılımcılar gönüllerince eğlendiler.

Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen 8. Geleneksel Erzincanlılar Şöleni’ne; eski Çalışma Bakanı Mustafa Kul, AK parti Milletvekili Serkan Baylan, CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan, Ekrem Köse ve Hüseyin Hışman, STK temsilcileri, siyası parti temsilcileri, İçerenköy Mahalle Muhtarı Sırma Doğru, Erzincanlılar ve Erzincan dostları katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehrin Yıldızları Spor Kulübü 1.Olağan Genel KuruluÖnceki Haber

Şehrin Yıldızları Spor Kulübü 1.Olağan G...

“Gelecek Sanat” ismiyle hazırlanan sergi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeSonraki Haber

“Gelecek Sanat” ismiyle hazırlanan sergi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar