Dünya Bisiklet Günü'nde, bisiklet kazanma şansı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Bisiklet Günü'nde, bisiklet kazanma şansı
3 Haziran Dünya Bisiklet Günü, Ataşehir düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başladı. Etkinliğe bisikletiyle gelenlere çekilişe katılma şansı veriliyor.

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde Ataşehir Belediyesi, Bisikletliler Derneği, Migros, Ataşehir Kent Konseyi, İSPARK, ETİ Gıda, Peugeot Bisiklet, Denge Elektronik ve İnteraktif Çevre kurumlarının işbirliğiyle doğa dostu bir organizasyona imza atıldı.

Etkinlik alanına bisikletiyle gelenler ya da evinde, garajında atıl halde duran, kullanılmayan bisikletini getirip bağışlayanlar noter huzurunda yapılacak çekişe katılmak için formlarını doldurdular.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Bağdatlıoğlu Kartal yapmış olduğu açıklamada; "Bildiğiniz gibi 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü. Bisiklet ve çevre aslında birbiriyle uyumlu bir ekipman. Hem çevreci hem sağlığımız için hem de ekonomik. Aslında atmosfere daha az gaz savuruyor. O nedenle de Dünya Bisiklet Günü'nü, 5 Haziran Çevre Günü'yle birleştirmek suretiyle bir etkinlik yapmak istedik. Bu etkinliğin kapsamında; İnsanlar alışverişe bisikletiyle gelsin istiyoruz. Bunu desteklemek içinde alışverişe gelen vatandaşlarımıza yeni bir bisiklet almak üzere kuraya katılma hakkı veriyoruz. Bu etkinlikte aynı zamanda Ataşehir Kent Konseyi de var. Bisikletiyle alışverişe gelen vatandaş bir form dolduracak ve o formla çekilişe katılma hakkı kazanacak.  Aynı zamanda evimizde atıl duran, işe yaramayan, kullanmadığımız bisikletlerimizi buraya getiren vatandaşlarımız da çekilişe katılabilirler. Bisikleti getirecek durumu ve koşulları uygun olmayanlar varsa Ataşehir Belediyesine telefon etmeleri yeterli. Biz gelip onların bisikletlerini alacağız, formu dolduracağız ve çekilişe katılmalarını sağlayacağız. Eğer bu bisikletler tamir edilebilir durumdaysa tamir edilerek köy okullarına gönderilecek. Bu da Ataşehirli çocuklarımızın köylerde yaşayan arkadaşlarına hediyesi olacak.Tamir edilemeyecek durumda olanlarda geri dönüşüm olarak değerlendirilecek. Dolayısıyla projenin çok yönlü tarafları var. O yüzdende basın aracılığıyla da Ataşehirli vatandaşlarımıza duyurusunu yapmış olalım.

Etkinlik 3 gün sürecek. 5 Haziran final günü. Dünya Çevre Günü nedeniyle Ataşehir sokaklarında bir tur düzenleyeceğiz. Aynı gün Noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Talihli 10 kişiye yetişkin bisikleti verilecek. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

5 Haziran Cumartesi günü, saat 17.00’de noter huzurunda yapılacak çekişle 10 adet bisiklet sahiplerini bulanacak. Aynı zamanda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ise saat 11.00'den itibaren bando ekibi ve Çevre TIR'ı Ataşehir'in cadde ve sokaklarında gezerek farkındalık oluşturacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir’e Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi Binası ve Eklentileri İnşa EdilecekÖnceki Haber

Ataşehir’e Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi Bi...

Ataşehir Eğitim Derneği'nden Ataşehir'e bir kütüphane dahaSonraki Haber

Ataşehir Eğitim Derneği'nden Ataşehir'e...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar