DEVA Ataşehir’e toplu katılım töreni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEVA Ataşehir’e toplu katılım töreni
DEVA Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol’un katılımıyla toplu üyelik katılım töreni düzenlendi.

Mayıs ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine katılacak partilerde hareket başladı. DEVA Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı’da yeni üye kayıtlarına ve sokak çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

DEVA PartisiAtaşehir İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen üyelik ve rozet takma programına İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya, İl ve İlçe yöneticileri, katılımcılar ve basın mensupları katıldı.

“DEVA Partisi Türkiye’de olduğu gibi Ataşehir ve İstanbul’da da seçimlere hazırız”

Katılım töreninden önce basın mensuplarına gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Dr. Erhan Erol; “Bu akşam partimize yeni katılan arkadaşlarımıza yeni rozetlerini takacağız ve ilçe yönetim kurulu toplantımıza katılacağız. Seçime çok az bir süre kaldı. Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamayla Türkiye 14 Mayıs’a kitlendi. Bununla ilgili Meclis’ten karar çıkar mı, Cumhurbaşkanı yetkisini kullanır mı bunları yaşayıp göreceğiz. Fakat genel olarak seçimlere 4 ay gibi bir süre kaldı. DEVA Partisi Türkiye’de olduğu gibi Ataşehir ve İstanbul’da da seçimlere hazır. Hiçbir yasal engelimiz yok, teşkilatlarımız hazır. Genel merkezimizin yönlendirmeleriyle gerekli adımları atacağız.”

 

“Üye olmak isteyenler baskıya maruz kalıyorlar”

İstanbul'da 20 bin civarı üyemiz var. Üyelikler siyasi partinin performansını göstermez. DEVA Partisi ailesinde olmak isteyen ancak artan baskılar nedeniyle üye olmalarda çekinmeler var. Üye olup, tehdit alan birçok üyemiz var. Çekinen üyelerimiz var. Üye olamamalarının temel nedeni baskıya maruz kalma kaygısı nedeniyle üye sayımızdan çok gönüllü sayımız var. Genel merkezimizin bugüne kadar üyelerimize yönelik yaptırdığı anketlerde; üyelerimizin %30 AK Parti, % 20 CHP’sinin dışındakiler ve diğer farklı partilerden istifa edip partimize katıldıklarını söylüyorlar. Oy oranımız, üye sayısına göre daha farklı olacaktır. İdeolojik partilerin üye sayıları ile aldıkları oylar daima farklıdır. 1999 dönemi partileri anket yaptırdıklarında çok farklı sonuçlar ilan etmiş ve kazanacağız demişlerdi. Oysa ki, 3 farklı parti anket sonuçlarının tersine baraj altında kaldılar.”

“Anketler gerçeği yansıtmıyor. Çünkü insanlar cevap vermekten korkuyorlar”

Genel merkezimizce bir anket çalışması kapsamında; 3 Milyon kişi ile başlayan 175 bin kişinin tüm sorulara yanıt verdiği bir çarpıcı bir örnekle karşı karşıyayız. Bu da ilginç bir tabloyu gözler önüne seriyor. 100 kişiden sadece 2 kişi anketini tamamlamış oluyor. Diğer 98 kişi’nin anket sorularına yanıt vermekten çekindiğini ve korktuğunu görüyoruz. Önümüzdeki seçimden sonra da birçok anket firmasının zor durumda kalacağını biliyoruz.

“Kendi geçmişimle gurur duyuyorum”

Deva Partisi’nde olmamızın en büyük nedeni Ali Babacan’ın sakin, nezaket ve hoşgörülü yapısındadır. Biz toplumun tepkisini sandıkta vermesini istiyoruz. Sn. Genel Başkanımız, Dünya genelinde 100 siyasetçi, ekonomist ve bürokratın katılımıyla İsviçre Davos’ta düzenlenen etkinlikte ülkemizi temsil eden tek insan olarak çok net mesajlar verdi. Eğitimi, kişiliği ile örnek birisi. Bildiğiniz gibi yakın zamanda birileri Ali Beyin kendisi ve aile kişiliğine ve geçmişine yönelik sözlü ithamlarda bulunulmuştu. Bende, gaz lambası ile büyüdüm, kendi geçmişimle gurur duyuyorum. Sucuk satanda, tekstil ürünleri satanlarda şereflidir. Ben bu tür tartışmaları çok basit buluyorum. Türkiye’de bir gerginlik var, bunu hepimiz yaşıyoruz. Ne kadar farklı olduğu ortada 6 siyasi parti ittifak kuruyor. Seçim sonrası değil, öncesi kurması birliktelik sergiliyorsa bu çok değerlidir. Türkiye tarihinde altın harflerle yazıldı.

“ Ülkemizin savunma ve diğer alanlarında tekelcilik değil, çoğulculuk olmalı”

DEVA Partisi liderimiz Ali Babacan’ın, İHA ve SİHA üreticisi Baykar şirketine ilişkin yaptığı açıklamaların maksatlı şekilde çarpıtıldığını biliyoruz.  Bizim Baykar gibi bu ülkenin, savunması için üretenlere karşı eleştirimizin olması mümkün değil. Bu ülkede taş üstüne taş üstüne koyanlara saygı duyarız. Bizim burada kast ettiğimiz şey; diğer savunma ve diğer alanlardaki faaliyet gösteren firmaların, yatırımlarla desteklenmesi. Tekel olmasın, çoğulculuk olsun. Rekabet olsun istiyoruz. Diğer firmalara da destek olalım. Bildiğiniz üzere; Bu ülkeye barajlar, yollar yapılıyor. Bizim sorumuz bu barajlar ve yola kaça yapıldı. Yanlışsa düzeltiriz, eksikse düzeltiriz. İhaleyi alanlar hep aynı olursa, ihaleyi alan akrabalık ilişkisi varsa sorgulanmalı. Vestel gibi diğer firmalarda güçlendirilsin. Devlete ait askeri kuruluşlarla ilgili bir takım sahibeler var. Bu şüpheleri kaldıralım. 3 firma değil 10 firma olsun, eşit şartlarda herkese aynı imkânları sunalım.  Bizim amacımız, kamudaki zararları hesap sormayı zorbalıkla değil, hukuk önünde hesap vermelerini sağlayacağız.

İstanbul’da 39 ilçe yapılanmamızı tamamladık

Bildiğiniz üzere DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Şuanda 38 ilçemizde teşkilatlarımız var. Önümüzdeki hafta ise Silivri İlçe Teşkilatımızı kurarak, bu sayıyı 39’a çıkartacağız. Sandık güvenliği konusunda parti olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Müşahit ve gözlemcilerimizle seçim günü 39 İlçe’de yer alan sandıklarda hazır olacağız.

6’lı masa şubat ayında adayını açıklar

Erol son olarak, “Seçim takvimi doğrultusunda Şubat ayında Milletvekili adaylığı düşünen arkadaşlarımız İl ve İlçe Başkanlıklarındaki görevlerden istifa ederek aday adayı olabilirler. YSK’nın yasal süreciyle birlikte, partimizde milletvekili adaylarını açıklar. Şuan 6’lı masa olarak çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor, benim tahminim şubat ayında Cumhurbaşkanı adayı açıklanmış olacaktır.” Dedi.

Aracıma satış izni verilmedi!

DEVA Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya ise, “Yakın zamanda başıma ilginç bir olay geldi. Araç satışı yaptığım sürede noterde araç satışını yapamadım. Nedeni de özel bir işletmeye ait köprüden geçtim diye köprü geçiş ücretini sistemden çekmediğinden dolayı aracımıza haciz konulduğunu öğrendim. Maalesef üzülerek belirtmek istiyorum ki, devletin köprü, otoyolları özelleştirme ve garantörlük politikasından kaynaklı özel işletmelere her türlü yasal kolaylıklar sağlanmış durumda, devletin kredi ve diğer şeylerde yapması gereken hakkı özel işletmeye verilmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Başkanı Dr. Erhan Erol ve İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya, daha sonra parti’nin büyük toplantı salonunda partililer ve yeni üyelerle buluştular.

DEVA Partisi İl Başkanı Erhan Erol, “Bugün sizlerle birlikte bir arada olmaktan son derece mutluyuz, ailemize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diyerek, İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya ile birlikte parti politikaları, 6’lı masa çalışmaları, gündeme dair; “DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar’ın “Türklük Açıklaması”, Ali Babacan’ın “BAYKAR Açıklaması”, Altılı Masa’nın “Çalışmaları, Politikaları, Seçim ve Sandık Güvenliği, Aday Belirleme Süreci”, Anketler gibi diğer soruları yanıtladıktan sonra; farklı partilerden istifa eden isimlere üye katılım sertifikası ve rozetlerini taktılar.

İYİ Parti’den DEVA Partisi’ne geçtiğimiz için mutluyuz

İYİ Parti’de geçmiş dönemlerde Teşkilattan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Aydın, “DEVA Partisi’ne geçmeden önce İYİ Parti’de Teşkilattan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. DEVA Partisi’ne katıldığımız için mutlu olduk. Ülkemiz ve partimiz adına güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Ekibim ve arkadaşlarımla çalışacağımıza söz veriyoruz.” Dedi.

Üye sertifikası ve rozet takdimi sonrasında partiye katılan üyelerle birlikte “Deva Ataşehir İlçe Başkanlığı” pastası kesilerek, toplu hatıra fotoğrafı ile tören programı sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
E-devlet ’ten kontrol edin iptal edilebilirÖnceki Haber

E-devlet ’ten kontrol edin iptal edilebi...

Ataşehir Halk Eğitim'den Zeki Müren eserleri konseriSonraki Haber

Ataşehir Halk Eğitim'den Zeki Müren eser...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar