Başkan Battal İlgezdi, "CHP'de kıyım yapılıyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Battal İlgezdi, "CHP'de kıyım yapılıyor"
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifası ardından Ataşehir Belediyesi'nde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi istifa gerekçisiyle ilgili basın açıklaması düzenledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen belediye başkanları tasfiye edildi
İlgezdi istifa gerekçesi olarak, “Bildiğiniz gibi 15 yıldır, 3 dönemdir Ataşehir Belediye Başkanıyım. Bugün itibariyle 1983 yılında üyesi olduğum CHP’den istifa etmiş bulunmaktayım. Bunun gerekçelerini kamuoyu ve Ataşehirliler yakından merak ediyor. Öncelikle şunun altını çizmek istiyorum. Ben belediye başkan adayı olmadığım için istifa etmedim!  Bunu herkesin böyle bilmesini istiyorum. CHP’de bir kıyım hareketi yapılıyor. Ben bu partinin Altan Öymen, Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu dönemlerinde partinin kurultaylarını gördüm ve yaşadım. Ama bu kıyım önceki hiçbir dönemde olmadı. Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren Türkiye’de ve İstanbul’daki tüm belediye başkanları tasfiye edildi. Bunun burada doğru olmadığını belirtmek istiyorum. İstifamın birinci gerekçesi bu” dedi.

Parti’de “Alevi ve Kürt” tasfiyesi yapılıyor
İlgezdi, “İkincisi, kurultayda ön seçim sözlerinin hepsi rafa kalktı. Hiçbir yerde ön seçim ve eğilim yoklaması yapılmadı. Sadece günü kurtarmak adına söylendi ve bitti. Beni bugün İBB adayı çağırdı. Kendisi Ataşehir ile ilgili neden aday olmayacağıma dair; kendisi anketlerde başarısız çıktığıma dair şeyler söyledi. Başkan’a kendisine de benim 6 tane farklı anket firması aracılığıyla anket yaptırdığımı söyledim. Ve kendisinin söylediğinin aksine, bütün partiler aday çıkarmasına rağmen anketlerde %52-%58 arasında seçimleri kazanıyorum dedim. Şunu gördüm tablo da; bir samimiyetsiz ifade ile parti de açıkça Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor. Mesele benim belediye başkanı olmam değil, ben kendisine ve yukarıdaki (partideki) arkadaşlara arzu ederseniz aday olmam. Ama Ataşehirimizi kucaklayacak, Ataşehir’in ortak kabulleneceği bir aday olmalı. Benim İlçe Başkanım, en zor zamanda 24 saat çalışarak partiye katkı sunmaya çalışıyor. Nerede düğün, dernek var. Nezaketen bana sormasanız bile bu CHP İlçe Başkanına, örgütüne sormamazlık olabilir mi? Böyle bir anlayış var.”

Ben başarısız isem Hasan Akgün ve diğerleri çok mu başarılı?

Çaldığım çaldık, dediğim düdük. Ben başarısızsam, 30 senelik belediye başkanlığı yapan Hasan Akgün çok mu başarılı. 30 Senelik belediye başkanlığı yapmış. Küçükçekmece ve diğer belediye başkanları çok mu başarılı? Tabloyu net bir şekilde gördük. Parti’de çok açık bir şekilde katliam yapılıyor. Kürt ve alevi tasfiyesi yapılıyor, bunu gördüm ve istifa ettim.

1 Nisan Sabahı Ataşehir’deki ve İstanbul’daki sonuçları göreceğiz!
İlgezdi son olarak; Bundan sonra o arkadaşlarla sahada görüşeceğiz. Benim hiç kimseyle kişisel meselem yoktur. Ama ne hikmetse bir Karadeniz lobisi İstanbul’da her yerde, her tarafta belediye başkanı oluyor. Belediye başkanlarının Trabzonlu, bürokratlarının Trabzonlu olduğu, lobinin belediye başkanı olduğu CHP’de bir dönem yaşanıyor. Bu hoş değil, seçim sonuçlarını beraber yaşayacağız. Ben Battal İlgezdi olarak sahadayım. Bu işlerin nasıl olacağını herkes görecek. 1 Nisan sabahı hem Ataşehir’e hemde İstanbul’a bakacağız.” İfadelerini kullandı.

MYK toplantısı devam ederken, Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in İlgezdi’nin istifasına ilişkin, "İstifa tek taraflı bir irade beyanıdır. Bize ulaşan böyle bir bilgi yok. Sayın İlgezdi'den bunu teyit edebilirsiniz, bize ulaşan bir bilgi yok" demesi sözlerine ilişkin ise;  e-devlet üzerinden partiden üye ettiğini ve istifasına dair belgeyi de basın mensuplarıyla paylaştı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifa ettiÖnceki Haber

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi...

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal AdıgüzelSonraki Haber

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onurs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar