Ataşehir'deki okullar kütüphanesiz kalmıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir'deki okullar kütüphanesiz kalmıyor
Ataşehir ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan " Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında Ataşehir'de bulunan 89 devlet okuluna, Ataşehir'de faaliyet gösteren eğitim derneklerinin girişimleriyle "Her okula bir kütüphane, varolanları iyileştirme" temasıyla kütüphaneleri yenileniyor.

Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği tarafından Ferhatpaşa Mahallesi'nde 2 farklı okul türünü bünyesinde barındıran Mustafa Öncel İlk ve Ortaokulu binasında toplam'da 200 m2'lik alana sahip 2 farklı kütüphanenin yapımı organize edilmiş, 1954 Yılından bugüne çelik sektöründe öncü kuruluş olarak faaliyet gösteren Yükselen Çelik tarafından da kütüphanelerin a'dan z'ye yeniden yapımı sponsorluğu üstlenilmişti.

2'nci katta bulunan Ortaokul Kütüphanesine "Yüksel Göktürk" 

Kanser tedavisi gören ve hayatını genç yaşta kaybeden sınıf öğretmeni Şerife  Argıter için Mustafa Öncel İlkokulu'nda 2018 yılında okul müdürlüğünce yapılan kütüphane'de yine Yükselen Çelik tarafından baştan aşağı aynı ad ile kütüphanenin yenilenmesi sağlandı. 
Şerife Argıter'in anısına yenilenen kütüphanenin açılışına Merhum öğretmen Şerife Argıter'in ablası Aysel Kaygun ile abisi İrfan Kaygun'da katılım sağladı. Abisi İrfan Kaygun'un katılımcılara yapmış olduğu kısa konuşmada duygusal anlar yaşandı.

Açılış törenine; Ataşehir Kaymakamı İsmail  Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Şube Müdürü Abdurrahman Şenyüz, AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yazıcı, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  2 Kütüphanenin sponsorluğunu üstlenen Yükselen Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk ve eşi Ferhan Göktürk, İcra Kurulu Başkanı & CEO Barış Göktürk ve eşi Berin Göktürk,  Şirket Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Göktürk'ün yanısıra yenilenen kütüphanelere kitap desteğinde bulunan bağışçı Mustafa Kemal Şimşek ile okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kütüphanelerin açılış töreni sonrasında açılış konuşması yapan Okul Müdürü Hakan Gültekin, "Okulumuzda bugün 2 kütüphanemizi açıyoruz. Bugün bu kütüphanelerin öğrencilerimiz yararına yapımında emeği geçen Yükselen Çelik firmasının kıymetli yönetim kuruluna, Dernek Başkanımız İsmail Dağ'a okulumuz öğrencileri ve velileri adına teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Yükselen Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk, "Bende eğitimciyim. Matematik öğretmeniyim. Ancak bu görevi yapma imkanı bulamadım. Bugün buraya gelince öğrencilik yıllarımı hatırladım. Değişimin temeli eğitimden ve öğretmenlerden geçiyor. Herşeyin en temelinde kitap okumak geçiyor. Böyle birşeye vesile olduğum için memnunum. Daha büyük çalışmaları yapmayı arzu ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, "Geçen yılın son zamanına doğru bağışçımız ile buluştuk.Kütüphanemizin açılışını öğrencilerimizle yapalım istedik. Emeği geçen Yükselen Çelik firmasına, kütüphanesiz kalmasın kampanyamıza destek verdiği için Kaymakamımız İsmail Hakkı Ertaş'a, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanımız İsmail Dağ'a, Şehit öğretmenimizin adına 86  okulumuzda kütüphanesiz okul kalmadı. Eski kütüphanelerimizin revizasyonunu sürdürüyoruz. Ayrıca kitap sayılarımızı arttırıyoruz. Bakanlığımız hedefi öğrenci başına düşen kitap sayısının 7 olurken, biz bu hedefi Ataşehir'de tutturduk. Kütüphanelerimizi eğitimin ana mekanı olacak şekilde planlıyoruz. Derslerin de burada işlenebileceği bir noktaya getireceğiz. Ataşehir'de kütüphanesiz okul kalmasın diyerek iyi bir noktadayız. Öğrencilerimize kütüphanelerimizi kazandırdığımız içinde mutluyuz." dedi.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, "Kütüphanelerimizi önemsiyoruz, ilçemizde kütüphanesiz okulumuz kalmadı. Herşeyin başı okumaktan geçiyor. Derneğimize ve bağışçımıza teşekkür ediyoruz. Kütüphanemizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ataşehir ilçemiz eğitim noktasında önemli hizmetleri alan bir ilçemiz oldu. Keleşoğlu Vakfı tarafından Fen Lisesi, Sabancı Vakfı tarafından Yenilenebilir Enerji Lisemizin yanısıra Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde yeni pilot okul uygulamamızın yanısıra Sosyal Bilimler Lisemizinde ihale sürecini tamamladık. Önümüzdeki yıl itibariyle oranında inşaatı başlıyor. Eğitime her zaman önem veriyoruz ve bu yönde önemli çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Kayacı; “Ataşehir Belediyesi’ne devasa bir bütçe ama, icraata gelince maalesef yok”Önceki Haber

Fatih Kayacı; “Ataşehir Belediyesi’ne de...

Sansür yasası Meclisten geçtiSonraki Haber

Sansür yasası Meclisten geçti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar