Ataşehir’deki İl dernekleri kahvaltıda buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir’deki İl dernekleri kahvaltıda buluştu
Ataşehir Kardeş Kültür Dernekleri Birliği tarafından düzenlenen kahvaltı programında Ataşehir’de bulunan il dernek başkanları ve kadın kolları başkanları bir araya geldi.

2017 yılında başlayan Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivli pandemininde etkisiyle ara verdiği faaliyetlerine yeniden başlıyor. Ataşehir Yeşil Teras Kafe'de bir araya gelen dernek yöneticileri birlik beraberlik mesajları verdiler. 

“KAHVALTI PROGRAMINDA BULUŞARAK BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİLER”

Yeşil Teras Kafe’de organize edilen kahvaltıya Ataşehir Tokatlılar Derneği Başkanı İsmail Tan, Günçal Köyü Derneği Başkanı Destegül Taş, Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı Muammer Ayvalı, Malatya Arapgir Koru Köyü Derneği Başkanı Emine Sıral, Ataşehir Bayburt Derneği Başkanı Ali Uğurlu, AYEDEF Anadolu Avrupa Yakası Erzincan Dernekler Federasyonu ve AYEDER Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği Başkanı Gürsel Sarımaden, Ataşehir Vanlılar Derneği Başkanı Mehmet Bozkır, Nazımiye Derneği Başkanı Musa Çevik ve Dernek Saymanı Alişan Baran, İSKADER Başkanı Ali Angi, ATAÇANDER Başkanı İsmail Açıkgöz, Ataşehir Ağrılılar Derneği Başkanı Fatih Evliyaoğlu, Mardin Barman Derneği Başkanı Azmi Anık, Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği  (ASİDAD) Başkanı Sevgi Uluğ, Ataşehir Ağrılılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Fidan Karakurt, MİAD Malatya Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Dönmezer,  Ataşehir Giresunlular Derneği Başkanı Ali Özacar, Ataşehir Ağrılılar Dernek Başkan Vekili Hatun Yıldız, Dünya Çorumlular Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve Ataşehir Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aydoğanoğlu, Dünya Çorumlular Konfederasyonu Genel Başkanı ve Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Metin Akkuş katıldı.

BUNUN ATAŞEHİR’İN BİR KAZANIMI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Kahvaltı programının sonrası açılış konuşmasını yapan Gazeteci Himmet Kaya, “ Ataşehir’in değerlerini bir arada görmek beni mutlu ediyor. Bunu kendime görev arz ettim. Davetime icabet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. 2017 yılında bir yola çıkmışlığımız da hep birlikte kader birliği ederek, Ataşehir’deki farklı yapıları bir araya getirip birlikte olma, kültürlerimizi tanıma ve bir arada yaşama felsefesine ayak uydurmak adına güzel bir yola çıkmışlığımız vardı hatırlasınız. Gerçekten orada en iyi başardığımız şey Ataşehir’in bütün yapılarını bir araya getirmek. Karadenizlisi ile Güneydoğulusunu aynı halayda buluşturmak niyetindeydik ve onu başardık. O günden bugüne hiçbir şey kaybetmediğimizi görmek, ilk telefonda hemen bir araya gelme hevesinde olduğunuzu görmek beni çok mutlu etti. Bunun Ataşehir’in bir kazanımı olduğunu düşünüyorum “ diyerek kültürlerarası birliğin önemine dikkat çekti.

"BURASI SİZİN MEKANINIZ"

Aslında işinin müteahhitlik olduğuna değinen Yeşil Teras Kafe Sahibi Ali Açık, “Bir arkadaşımız vesile oldu ve dedi ki; sizi bekliyoruz sizin çevreniz var. Derneklerin de böyle bir yere ihtiyacı olduğunu hissettik. O yüzden ortak olduk. Derneklere kapımız sonuna kadar açık. Neyiniz varsa ne etkinliğiniz varsa sonuna kadar destekliyoruz.  Ücretli ya da ücretsiz hiç fark etmez. Önemli olan birlikteliğimiz. Dernekçiliğin ne olduğunu biliyorum. Aşağı yukarı 20 senedir dernekçilik yapıyorum. Zor bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. O yüzden size her türlü mekân olarak katkıda bulunmak isterim. Mekân sizin, o şekilde görmenizi istiyorum. Hem açık bahçeli hem kapalı özel günlerinizde her türlü etkinliğe açık bir mekânımız var. İstediğiniz zaman bekliyoruz sizi” şeklinde konuştu.

Daha sonra programa katılan dernek  ve kadın kolları başkanları kendilerini tanıtarak bu birlikteliğin önemine vurgu yaptılar. Önümüzdeki yıl her ayın ilk haftası Cumartesi günleri toplanmak için gelen öneriye tüm katılımcılar olur diyerek bunu hayata geçirecekleri konusunda fikir birliğine vardılar.

Kahvaltı sonrası toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emekli maaşlarına refah payı ve ek gösterge ayarı!Önceki Haber

Emekli maaşlarına refah payı ve ek göste...

Ataşehir de “Kurtuluşun Annelerine Selam Olsun” paneliSonraki Haber

Ataşehir de “Kurtuluşun Annelerine Selam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar