Ataşehir'de Okul Sanayi İşbirliği Kapsamında Sektörel Buluşmalar Paneli Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir'de Okul Sanayi İşbirliği Kapsamında Sektörel Buluşmalar Paneli Düzenlendi
Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi matbaa teknolojileri öğrencileri okul-sanayi işbirliği kapsamında sektörel buluşmalar paneli düzenlediler.

İbrahim Müteferrika Matbaa meslek lisesinde gerçekleştirilen panele, çok sayıda matbaa firması sahibi, Marmara Üniversitesi öğretmenleri, Matbaa meslek lisesi öğretmenleri ve Matbaa bölümü öğrencileri katıldı.

Okul üretim atölyeleri ve sınıfların gezisiyle başlayan program, konferans salonunda devam etti.

Okulun atölyelerinde öğrenciler ve öğretmenler yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

27. Basım, Yayın Meslek komitesi başkanı Zekeriya Acar, 27. Basım, Yayın Meslek komitesi başkan yardımcısı Emre Duran, 27. Basım, Yayın Meslek komitesi üyesi Niyazi Bilir, 27. Basım, Yayın Meslek komitesi yedek üyesi Banu Bayru, Memder dernek başkanı Hayri Ünal, ve Matder yönetim kurulu üyesi Murat Hoşcan’ın konuşmaları ile gerçekleştirilen panelde, Ülkemizde matbaa sektörünün tarihçesi, İstanbul sanayi odası 27. Meslek komitesi’nin faaliyetleri, Meslek lisesi matbaa bölümünden mezun olacak öğrencilerin iş fırsatları ve hayata dair tecrübeler anlatıldı.

Okul Müdürü Adem Filiz’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Müdür yardımcısı Emrullah Yeşilkaya’nın Mesem projesi ve ustalık telafi programı hakkında bilgi aktarımıyla devam etti.

27.  Meslek Komitesi başkanı ve Acar Group yönetim kurulu başkanı Zekeriya Acar, Okul-Sanayi işbirliği ve sanayi odası faaliyetleri konusunda bilgiler verdi. 27.Meslek Komitesi yedek üyesi Banu Bayru, gençlerin geleceklerinin iyi eğitimden geçtiğini, sektörel yayınları ve dergileri takip etmeleri gerektiği, çok okumaları gerektiğini belirterek önerilerde bulundu.

27. Basım, Yayın Meslek komitesi başkan yardımcısı ve Cem Ofset yönetim kurulu başkan vekili Emre Duran, Oktay  Duran matbaa meslek lisesinin okul hamisi olduğunu, bu okulların sektör için çok önemli olduğunu, ellerinden gelen her türlü desteği İbrahim müteferrika meslek lisesi için de vereceklerini belirtti.

Memder dernek başkanı ve Marmara üniversitesi bölüm eski başkanı Prof. Dr. Hayri Ünal, Türkiye’de matbaanın gelişmesine öncülük eden akademisyenleri ve o akademisyenlerin yayınlarını görselleriyle birlikte izleyicilere anlattı. 27. Basım, Yayın Meslek komitesi üyesi ve Bilir Basım A.Ş. Genel Müdürü Niyazi Bilir, Matbaa ve Grafik bölümlerinden mezun olacak öğrencilerin matbaaların hangi bölümlerinde çalışabilecekleri, kariyer basamaklarını nasıl çıkabilecekleri konusunda bilgiler verdi ve ülkenin nitelikli eleman ihtiyacının ancak meslek liselerinden sektöre katılmasıyla karşılanabileceğini belirtti. Matder yönetim kurulu üyesi ve Fides Matbaa kurucu ortağı Murat Hoşcan Erkin Koray’ın bir şarkısından örnekler vererek sektörde herkese iş olduğunu yeter ki buna inanmamız gerektiğini belirtti.

Panel Okul Müdürü Adem Filiz’in katılımcılara katılım belgesi takdim etmesi ve panelin düzenlenmesinde emeği geçenleri teşekkür etmesiyle sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
14 Mayıs'ta kaç kişi oy kullanacak?Önceki Haber

14 Mayıs'ta kaç kişi oy kullanacak?

Emeklilerin bayram ikramiyesi belli olduSonraki Haber

Emeklilerin bayram ikramiyesi belli oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar