Ataşehir’de Muhtarlar Günü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir’de Muhtarlar Günü Kutlandı
19 Ekim Muhtarlar Günü Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda ki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle kutlandı.

Her yıl 19 Ekim günü kutlanan Muhtarlar Günü Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla kutlandı. Törene Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Belediye Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, AK Parti, CHP, İYİ Parti, Deva Partisi, Demokrat Parti İlçe Başkanları ve yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Ataşehir Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve Belediye birim Müdürleri katılım sağladı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunu muhtarlar adına Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Saraçoğlu yaptı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törene katılan siyasi partiler Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi.

TÜRKİYE MUHTARLAR BİRLİĞİNİN KURULMASI ŞARTTIR

Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı ve Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Saraçoğlu günün önemini belirten konuşmasına Atatürk’ün , “ Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır” sözüyle başlayan Saraçoğlu; “ 190 yıllık tarihi olan muhtarlık kurumunun 21. Yüzyıla yakışır bir şekilde görev yapabilmemiz için bir kanuna ihtiyacı vardır. TBMM’den geçecek bir kanunla Türkiye’de Muhtarlar Birliğinin kurulması şarttır” dedi.

MUHTARLARA ÖZEL "MUHTAR EVİ" İSTİYORUZ

Çelenk töreni sonrası Ataşehir Muhtarları Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ı makamında ziyaret ettiler. Ataşehir Mahalle Muhtarları Kaymakam Ertaş’tan muhtarlara özel bir muhtar evi istediler. Muhtarlar Günü gibi özel günlerini bu Muhtarlık Evinde kutlamak istediklerini dile getirdiler.

BELEDİYE OLARAK MUHTARLARIMIZIN YANINDAYIZ

Kaymakamlık ziyareti sonrası muhtarlar Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez’i ziyaret ettiler. Muhtarlık İşleri Müdürü Zeynep Çetinkaya’da ziyaretler boyunca Mahalle Muhtarlarına eşlik etti. Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez; "19 Ekim Muhtarlar Gününüzü kutluyorum. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'nin sizlere çok selamları var ve gününüzü en içten dilekleriyle kutluyor. Bu yıl farklı programlar nedeniyle aramızda olamayan muhtarlarımız var.  Önümüzdeki günlerde siz değerli muhtarlarımızla geniş kapsamlı organizasyonda biraraya gelmeye devam edeceğiz. Ataşehir Belediyesi olarak Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz ile sizlerle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Talepleriniz ve muhtarlık evi ile ilgili talebinizi başkanımıza ileteceğim. Tekrardan gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından muhtarlar gündeme dair konuşmalar gerçekleştirdiler. Fotoğraf çekiminin ardından ziyaret programı sona ererken, İçişleri Bakanlığı'nca Ankara'da düzenlenen program nedeniyle diğer muhtarların Ankara'da oldukları öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni imar affı yolda!Önceki Haber

Yeni imar affı yolda!

Ataşehir’de 'En İyi Narkotik Polisi Anne' semineri düzenlendiSonraki Haber

Ataşehir’de 'En İyi Narkotik Polisi Anne...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar