Ataşehir’de E-Sınav Merkezi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir’de E-Sınav Merkezi açıldı
Ataşehir E-Sınav Merkezi Halil Atamavcı İlkokulu’nda açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce birçok ilde uygulamaya konulan elektronik sınav merkezi, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday ve Ataşehir Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Dernek Başkanı Bilgin Diribaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vefa Vedat Budak ile okul müdürlerinin katılımıyla kurdele kesilerek Ataşehir E-Sınav Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Ataşehir Halil Atamavcı İlkokulu’nda açılan E- Sınav Merkezi, sürücü kurslarına yönelik oluşturulmuş bir internet uygulamasıdır. Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS), kara yollarında seyreden araçları kullanacak sürücü kursiyerlerine yönelik, teorik ve uygulama sınavlarını kapsamaktadır. E-Sınav; basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda yapıldığı sınavlardır.

HEDEFİMİZ ATAŞEHİR DE BİR BİNANIN TAMAMINI SINAV MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRMEK”

Ataşehir E-Sınav Merkezi’nin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday; “E-Sınav Merkezlerimiz İstanbul’un her ilçesinde birer merkez olsun diye çalışıyoruz. Başta motorlu taşıtlar sürücü kurslarının adayları ehliyet sınavının yazılı aşamasını yaptığımız merkezlerdir. Bunun dışında birçok meslek gruplarının da ustalık, kalfalık sınavlarını bu merkezlerde yapıyoruz. Bütün dünyada teknolojinin gelişmesi ve imkânların kolaylaşmasıyla artık merkezi sınavlardan vazgeçip adayların her birini okullarda belli saatlerde toplama yerine her gün her saatte randevularını oluşturup gelip bu merkezlerde sınav yapmaları kolaylaştırma çabası bunlar. Ataşehir de bu güne kadar yoktu. İlk sınav merkezimiz oldu. Uzun vadeli hedefimiz Ataşehir de bir binanın tamamını sınav merkezine dönüştürüp bütün dersliklerini ayrı ayrı sınav salonları olarak yapmak gibi orta vadeli hedefimiz var. Bu ilki oldu. İnşallah kısa sürede hedefimize ulaşırız. Burada hafta içi ikişer oturum, hafta sonları altışar oturum şeklinde randevu sistemi açıp buradaki adaylarımızın başka ilçelerin E-Sınav merkezlerine gitmesine gerek kalmadan hizmet veriyoruz. Ataşehir’e ve halkımıza hayırlı olsun” dedi. 

“SINAVLARIN GÜVENLİK ORANI ÇOK YÜKSEK”

Merkezin son teknolojik donanıma sahip olduğunu söyleyen Günday; “Başarısız olacağını, sınavı yapamayacağını düşünerek yerine başkalarını gönderenler çıkabilir. Üzerine verici alıcı alarak gelenler oluyor. Bunu tespit etmek için yüz tarama sistemleri var. Aday oturduğunda yüz taraması gerçekleşiyor, o kişi değilse sistem sınavı başlatmıyor. Sınavı olumsuz etkiler olduğunda o sınav Ankara’dan durdurulabiliyor. Sınavların güvenlik oranı çok yüksek. Bu sistemle kişi istediği ilçede randevu alarak sınav salonunu kullanabiliyor avantajını elde ediyor. Daha önceleri başka ilçelerde randevu alarak sınava girenler artık kendi ilçesinde bu imkânı kullanacak imkânı bulabiliyor. E-Sınav Merkezimiz sadece Ataşehir’e hitap etmediği için ulaşımın kolaylığı açısından bu okulumuzu seçtik. Bu merkezimizde sınava girecekler ile sınav görevlilerinin tüm ihtiyaçlarını kolaylıkla sağlayacakları donanımları bir arada olmasına özen gösterdik. Ayrıca E-Sınav sistemimizde başvuruda bulunacak yabancı uyruklu içinde istedikleri dilde sınava girmeleri imkânlıda sağlanmış durumda. Kişiler istedikleri dili işaret ederek sınava girebilecekler.  Ayrıca sınava giren adaylar sınavın bitiminde sınav sonuçlarını da aynı anda elektronik ortamda alabilecekler” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin yeni nüfusu belli oldu!Önceki Haber

Türkiye'nin yeni nüfusu belli oldu!

Kızılay Ataşehir'den ihtiyaç sahibi öğrencilere anlamlı yardımSonraki Haber

Kızılay Ataşehir'den ihtiyaç sahibi öğre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar