Ataşehir’de Çanakkale Şehitleri törenle anıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir’de Çanakkale Şehitleri törenle anıldı!
Ataşehir’de ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle iki ayrı tören düzenlendi.

İlk tören 18 Mart Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanında yapıldı.  Buradaki tören, Ataşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Ataşehir Belediyesi ve siyasi partiler ile STK kuruluşların çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

İkinci tören 20 Mart Pazartesi günü Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Fen Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

“ÇANAKKALE EŞSİZ BİR MÜCADELE ÖRNEĞİDİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemi üzerine konuşan Dr. Nureddin Erk- Perihan Erk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kahraman Uzunoğlu; “ Bugün ulusal savaş tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu eşsiz bir Mücadele örneğidir. ” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

Çanakkale Zaferinin tarihsel yaşanmışlarına da değinen Uzunoğlu konuşmasının sonunda; “ Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta ebedi Başkomutan Mustafa kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk Ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyi ile destekleyen aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çanakkale Zaferi ile ilgili yansı gösterimi,  Dr. Nureddin Erk Perihan Erk Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Çanakkale Destanı adlı oratoryo gösterimi  ve Ataşehir Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik sunumundan sonra ADGSL öğrencilerinin hazırlayıp Konferans Salonunun fuaye alanında sergiledikleri Çanakkale temalı resim sergisinin protokol tarafından gezilmesi ile program sona erdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini 108. Yılında anma törenine, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, ATAŞEHİR Belediye Başkan yardımcısı Orhan Çerkez, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Çamlıca - Mevlana - Mimar Sinan mahallelerine müjde!Önceki Haber

Yeni Çamlıca - Mevlana - Mimar Sinan mah...

Ataşehir İYİ Parti tam kadro tören alanındaSonraki Haber

Ataşehir İYİ Parti tam kadro tören alanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar