Ataşehir’de 23 Nisan törenlerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir’de 23 Nisan törenlerle kutlandı
Ataşehir Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

İlk tören Barbaros Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulunmasıyla buradaki resmi tören sona erdi.

Çelenk sunma resmi programın sonunda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Erdem, CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın, MHP İlçe Başkan yardımcısı Fatih Yelekoğlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Mete Kar, Vatan Partisi ve STK temsilcileri ile Muharip Gaziler Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.

İkinci tören Şehit Hasan Akan İlkokulun bahçesinde gerçekleşti, Tören öncesi Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday ve beraberindeki protokol üyeleri öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları eserleri ve sergiledikleri 23 Nisan temalı resim sergisini gezdiler.

Protokolün tören alanındaki yerini almasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program başladı.

“BİZ BAYRAMLAR İSTİYORUZ, DÜNYADA KARDEŞLİK VE BARIŞ OLSUN”

İlkokul öğrencilerinin sunumunu gerçekleştirdiği törende, günün anlam ve önemi üzerine konuşan  2/D sınıfı öğrencisi  Ayşe Naz İlyasoğlu; “ 102 yıl önce bugün Büyük Önder Atatürk demokrasi ile yönetilen Türkiye Cumhuriyeti’ni hayal etti. Sonra kahraman silah arkadaşlarının ardından tüm Anadolu’yu hayallerine ortak etti. Şartlar ne olursa olsun hayalinin arkasında durdu. Sonunda Türkiye Cumhuriyeti tüm ulusun hayali oldu. Bizler hepimiz bu hayalin bir parçasıyız. En büyük gücün hayal gücü olduğunu Atamız da biliyordu ki, bu hayalini gerçekleştirdiği günü hayal gücü çok güçlü olan biz çocuklara armağan etti. Ülkemiz için yapacağımız çalışmalarda ve alacağımız tüm görevlerde önceliğimiz bu hayali yaşatmaktır. Biz bayramlar istiyoruz, dünyada kardeşlik ve barış olsun. Biz çocuğuz bayramımız şekerde olsun oyunda olsun. Bugün 23 Nisan mutluluğun günü olsun. Bayramınız kutlu olsun”  diyerek 23 Nisan bayramının çocuklar için ne denli önemli olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Öğrenci konuşmasının ardından Şehit Hasan Akan İlkokul öğrencilerinin hazırladığı program akışı şöyle devam etti.

Öğrenci şiiri, 23 Nisan şarkıları, biz böyle kavuştuk egemenliğe oratoryosu, 10.Yıl Marşı ritim çalışması, Halk oyunları, Dünya çocukları müzikli gösterisi, yedi mevsim Türkiye halk oyunları, Ront( Bir başkadır benim memleketim), Anadolu Ateşi Halk Oyunları ve Müzikli gösteri ile program sona erdi. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Çocuk Meclisi'nden Başkan İlgezdiye ziyaretÖnceki Haber

Ataşehir Çocuk Meclisi'nden Başkan İlgez...

Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu’ndan iftar programıSonraki Haber

Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar