Ataşehir’de 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir’de 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı
Ataşehir’de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Barbaros Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, AK Parti İlçe Yönetimi, CHP İlçe Yönetimi, İYİ Partisi İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu ve Yönetimi, DEVA Partisi İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya ve Yönetimi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, birim ve kurum müdürleri ile muhtarlar katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na Muhtarlar Derneği Ataşehir Şube Başkanı ve Yenisahra Mahallesi Muhtarı Saadettin Kahraman başkanlığında çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu.

“YENİ BİR KANUNA İHTİYAÇ VARDIR”

Çelenk sunumundan sonra konuşmasına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır” sözü ile başlayan Saadettin Kahraman; “ Kuruluşundan buyana 190 yıllık tarihi olan muhtarlık kurumunun 21.Yüzyıla yakışır koşullarda hizmet edebilmesi için yeni bir kanuna ihtiyaç vardır” dedi.

“ÇAĞDAŞ MUHTARLIK ANLAYIŞININ BENİMSENMESİ, SORUNLARIN ORTADAN KALKMASI İLE MÜMKÜNDÜR”

Yeni bir Mahalle Kanunu’nun yapılması ve TBMM’den geçecek yasa ile Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması gerekir diyerek 19 Ekim Muhtarlar gününde demokrasinin kılcal damarları olan muhtarların taleplerini dile getiren Saadettin Kahraman; “ Belirtilen taleplerin bugün muhtarlık kurumunun içinde bulunduğu ciddi sorunlardır. Çağdaş muhtarlık anlayışının benimsenmesi, bu sorunların ortadan kaldırılması ile mümkündür.  190 yıldır Türk Milleti’nin yaşam biçimi olan muhtarlık kurumu, yasal düzenlemelerle daha işlevsel bir konuma getirilmesi devlet ve millet arasındaki bağı daha da güçlendirecektir. Bu bağlamda görevi başında olan muhtarlarımızın gününü kutluyor, bugün aramızda olmayan meslektaşlarımızı da rahmetle anıyoruz. Ayrıca yakalandığı amansız hastalıktan dolayı kısa süre önce hayatını kaybeden Mustafa kemal Mahalle Muhtarı ve Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Saraçoğlu’nuda saygı ve minnetle anıyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Saadettin Kahraman’ın konuşmasından sonra törene katılanların toplu fotoğraf çekimleriyle program sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çevreyi koru hediyeleri kazan!Önceki Haber

Çevreyi koru hediyeleri kazan!

Başkan İlgezdi, Muhtarlar Günü’nde muhtarlarla buluştuSonraki Haber

Başkan İlgezdi, Muhtarlar Günü’nde muhta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar