Ataşehir Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinde istenmeyen görüntü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinde istenmeyen görüntü
İstanbul’un marka ilçelerinden Ataşehir'in Yeni Sahra ve Barbaros mahallesinde kentsel dönüşümden kaynaklanan istenmeyen görüntüler oluştu.

Ataşehir Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerinde 2013 te başlayan kentsel dönüşüm yeni bir safhaya ulaştı. 2013 yılında 36 firmanın keşfettiği ve hızla burada yaşayan mahalle sakinlerine akıl almaz vaadler vererek sözleşme imzaladığı fakat 7 senedir bir çivi bile çakmadıkları bu iki mahalle şu günlerde sıkıntılı bir süreç yaşıyor.

Firmaların mahalle sakinlerinin oturduğu evlerden özel imar çıkartmak için karot aldıkları alınan karotlar neticesinde özel imar aldıramadıkları biliniyor. Alınan karot neticesinde yıkım kararı bulunan evlerinde oturanlar bu günlerde evlerinden olmaya başladı.

Ataşehir Belediyesi’nden gelen tebligatlar neticesinde evlerini boşaltmaları istenen madur vatandaşlara eğer boşaltmazlarsa polis zoru ile evlerinden çıkartılacakları söylendi ve o gün geldi.  Evlerinde oturan mahalle sakinlerinin Elektrik, Su, Doğalgaz Kesim işlemi Çevik kuvvet nezaretinde gerçekleştirilmek istendi. Şu ana kadar 16 evin Elektriği, Suyu, Doğalgazı kesildi. bu insanlar başka mahallelere, Başka ilçelere gitmek zorunda kaldı. Fakat hala bu insanlar neden evlerinden çıkartıldığını bilmiyorlar. Bu mahalleyi yönetenler bir gün gelip neden evlerinizden çıkıyorsunuz diye anlatmadı. Evlerinizden çıkarsanız Bu kış günü, Pandeminin en üst düzeye çıktığı bu dönemde nasıl bir yaşam sürdüreceklerini bu insanlara anlatmadılar. Sadece şu söylendi Sizler karot alınmış binalarda oturuyorsunuz bu binalarda oturulmaz denildi. 

Bu binalarda oturanlar karotun ne olduğunu da bilmiyorlar. Bu binalarda yaşayanlara birilerinin yani burayı yönetenlerin gelip karotu da anlatması lazım.  Sadece burada oturanlara anlatılan, “Biz sizi depreme dayanıksız olan binalarda oturtmayız. Siz şu an depreme dayanıksız binalarda oturuyorsunuz. Sizleri yöneten bizler sizlerin can güvenliğinden sorumluyuz. Biz sizleri bu binalarda oturtamayız” diyorlar, ve oturtmamakta da haklılar. Çünkü karot alınmış, oturdukları bina çürük çıkmış. Gerçekten de oturtulmaması lazım. Görmemezlikten gelinen bu binalarda oturanlar Asgari ücretle geçinen veya Emekli olup 2300 TL. maaş alan bu insanlar nereye gidecekler? Bu aldığı maaşla nasıl bir yaşantı sürdürecekler.

FİKİRTEPE BENZERİ BİR SIKINTI YENİ SAHRA ve BARBAROS MAHALLESİNDE YAŞANACAK

Kadıköy Fikirtepe'de 10 yıl önce başlanan ve daha sonra sıkıntı yumağına dönüşen bir ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Talimatı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı Fikirtepe’yi kurtarma planı daha yeni açıklandı. Fikirtepe sıkıntılardan kurtulacak gibi görünüyor. Fikirtepe benzeri bir oluşum şu an Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerinde oluşuyor. Benzeri mağduriyetler şimdiden oluştu. Ne bekleniyor mahalledeki sorunlar çoğalsın,  burada yaşayan insanlar sıkıntılarla uğraşsın on yıl geçtikten sonra gelecek bir talimatla mı burada oturanların sorunları çözülecek. Fikirtepe halkı yıllarca ciddi sıkıntılar çekti. Evleri varken kiraya çıktılar. Firmaların kira yardımı vereceğiz diyerek belli bir süre ödeyip daha sonra kiralarını vermediğini ve çok ciddi sıkıntılar çektiklerini duyduk biliyoruz. İnşallah Yeni Sahra ve Barbaros Mahallesi Fikirtepe gibi olmaz.

Kaynak: atasehirweb.com

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Ataşehir Kızılay kan bağışı kampanyalarına aralıksız devam ediyorÖnceki Haber

Ataşehir Kızılay kan bağışı kampanyaları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kısıtlamaları ve destek paketini açıkladıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kısıtlamaları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar