Ataşehir Müftülüğü ve TDV Ulu Çınarları misafir etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Müftülüğü ve TDV Ulu Çınarları misafir etti
Ataşehir Müftülüğü “Ulu Çınarlar Projesi” kapsamında düzenledikleri etkinlikle ilgili basın bülteni yayınladı.

Basın bültenini gönderildiği şekliyle yayınlıyoruz.

İşte o basın bülteni:

“TDV Ataşehir Gönüllüler Koordinatörlüğü ve Ataşehir Müftülüğü Diyanet Gençlik Ekibi Üsküdar Fahrettin Kerim Gökay Yaşlı bakımevi sakinlerini ilçemiz Mimar Sinan Camii'nde misafir etti.

İlçemizdeki TDV ve Müftülüğümüz gençleri ile dua kapılarımız olan tecrübeli büyüklerimizi Başkanlığımızın "ULU ÇINARLAR Projesi" kapsamında buluşturduk.

Gençlerimiz Huzurevi sakinlerini güllerle karşıladı.

Programımıza Ataşehir kaymakamı İsmail Hakkı ERTAŞ da katıldı.

Kur'an tilaveti ile başlayan programda ilçe Müftümüz Hüseyin AKSOY; "bugün dua kapılarımız Ulu çınarlarımızı Gençlerimizle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Eli öpülesi büyüklerimize hizmet etmek bizim görevimiz.

Yaşlılar bizlere kanlarından kan veren, canlarından can katanlardır. Hz. Peygamber Efendimiz (S.A.S): “Bereket büyüklerinizin yanındadır” ve “Düşkünleri görüp gözetiniz; zira siz, ancak düşkünleriniz sayesinde yardım görür ve rızıklandırılırsınız.” buyurmaktadır.

Huzur ve bereket isteyenler büyüklerine, yaşlılarına sahip çıkmalı, onların dua ve gönüllerini kazanmak için GENÇLER ellerinden gelen itina ve titizliği göstermelidirler. Güzel bir atasözümüz var: “Ne ekersen onu biçersin.” Gençlerimiz yaşlılara nasıl davranırlarsa, gençlere de yaşlılıkları halinde o zamanın gençleri öyle davranacaklardır. Zira peygamber efendimiz (sav): "Herhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara merhamet ederse, Yüce Allah da yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler halkeder", der.

Rabbim anamıza, babamıza, büyüklerimize, hocalarımıza ve yaşlılarımıza, Hz. Allah’ın (C.C.) ve Resulümüzün emrettiği şekilde hizmet etmeyi, hürmet göstermeyi hepimize nasip eylesin.

Programa teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamımıza, Program için ikramları hazırlayan TDV Ataşehir Gönüllülerimize, hizmet eden Gençlerimize ve hocalarımıza, salon hizmeti sunan Mimar Sinan Camii derneğimize, davetimize icabetleri ile bizleri sevindiren Huzurevi Müdiresi Arzu hanım ve ekibine ve bugünün Şeref Konukları kıymetli büyüklerimize (Huzurevi sakinlerine) teşekkür ederim, dedi.

İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı ERTAŞ da "Yaşlılarımız için çok güzel düşünülmüş bir program, onlar bizim dua kapımız, onların hizmetinde olmaktan mutluyuz, Müftülüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ederim, dedi.

Huzurevi Müdiresi Arzu BULUT da konuşmasında bizim için çok anlamlı bir gün oldu, diyerek mutluluğunu dile getirdi ve Huzurevi sakinleri adına teşekkürlerini ifade etti.

Müftülük ilahi grubunun ilahileri ve semazen gösterisi programa katılanlara duygulu anlar yaşattı. Huzurevi sakinlerinden de Çanakkale türküsü söyleyen, şiir okuyanlar ve bu güne dair görüşlerini ifade edenler oldu.

Daha sonra Mimar Sinan Camii bahçesinde hatıra fotoğrafları çektirildi.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir ve Monheim Belediyeleri el ele vererek yeni projeler üretmeye devam ediyorÖnceki Haber

Ataşehir ve Monheim Belediyeleri el ele...

Tüm Yetimleri Koruma Derneği yararına muhteşem konserSonraki Haber

Tüm Yetimleri Koruma Derneği yararına mu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar