Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı “AFAD Gönüllüsü" Eğitim Programına Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı “AFAD Gönüllüsü" Eğitim Programına Katıldı
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından afet ve acil durumların meydana getireceği,maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek için "AFAD Gönüllüsü Programı" uygulanması çerçevesinde, Ataşehir Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu’nda Destek AFAD Gönüllüsü eğitimi gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından afet ve acil durumların meydana getireceği,maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli     hale getirmek için "AFAD Gönüllüsü Programı" uygulanması çerçevesinde, Ataşehir Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu’nda Destek AFAD Gönüllüsü eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitime Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın yanı sıra; İl AFAD Müdürlüğü yetkilileri, İlçe AFAD Sorumlu Müdürü Selma Özkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nazım Yurdagül, Şehit Öğretmen Hasan Akan Okul Müdürü Füsun Kubilay, Mahalle Muhtarları ve gönüllüler katıldı.

Toplantıda, AFAD İlçe Gönüllü Koordinatörü Ebru Yurdoğlu tarafından afet eğitimi ilgili bilgiler paylaşıldı. Eğitimin; 3 günü teorik 2 günü saha uygulamaları şeklinde geçeceği uygulamalar ve örneklerle anlatılarak afet yönetimiyle ilgili kapsamlı bilgiler verildi.

“Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor" projesi kapsamında İlçemizde görev yapan 17 muhtarımıza Afet ve Farkındalık, Hafif Arama ve Kurtarma, Yangın ve Çadır Kurma eğitimleri verileceği belirtildi.

Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı; Afetle mücadele konusunda, toplumun tüm katmanlarına görev düştüğünü bu bağlamda konunun tüm paydaşları ile ortak hareket ederek bu konuda kurulan ve kurulacak sivil toplum kuruluşlarının ve afet gönüllerinin sayısının artmasının önemini ve başarısını örnekleriyle açıklayarak, katılımcılara teşekkür etmiş, toplantıya katılanlardan afetle mücadele konusunda artan oranlı çalışma yapmalarının önemini vurgulamışlardır.

Kaymakam Dınkırcı, toplantı sonrası Ataşehir Şehit Öğretmen Hasan AKAN İlkokulu’nda incelemelerde bulunup, okulun genel durumu ve talepleri ile ilgili okul yönetiminden bilgiler edindi.  Akabinde sınıflardaki öğretmenler ve öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet ederek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın acı kaybıÖnceki Haber

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı...

Sinan Meydan ile Cumhuriyet’in 100. yılında Atatürk’ü an(la)makSonraki Haber

Sinan Meydan ile Cumhuriyet’in 100. yılı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar