Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi arıcılık kursu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi arıcılık kursu
Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi spor, sanat,meslek edindirme gibi kurslarının yanında tarım ve hayvancılık alanlarında da çok çeşitli kurslarla vatandaşların tarımsal üretime ve hayvancılık faaliyetlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Ataşehir HEM’den gönderilen arıcılık kursu ile ilgili basın bülteni aşağıda yayınlanmıştır.

Kurs öğretmeni Aslan KORKMAZ’a Arıcılık Kursu uygulama alanında bugün yapacakları uygulamanın bal dolu petekleri kovanlardan almak olduğunu söyledi. Bu işlemden sonra Balları 3-4 gün dinlendirdikten sonra izole bir alanda peteklerdeki balı süzme işlemi vasıtasıyla kavonazlayacaklarını belirtti. Bu kapsamda kurslarımızın düzenli olarak açılmasında gösterdiği hassasiyet için Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi Saffet YILMAZ’a teşekkür etti.

Kurum Müdürü Saffet YILMAZ Bu kapsamda 1 Eylül 2021 tarihinden günümüze kadar Arıcılık, mantar yetiştiriciliği, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve organik tarım gibi kurslarımızda 312 kursiyer katıldığını belirtti.Bu kursiyerler arasındaki 94 kişinin de kadın olmasının Kurumumuz açısından övünç kaynağı olduğunu söyleyerek bugünkü bal dolu petekleri toplama etkinliğinin organizasyonu için Arıcılık Kursu kurs öğretmeni Yüksek Ziraat Mühendisi Aslan KORKMAZ’a ve kursiyerlere teşekkür etti. Arıcılık kıyafetleri ile Kayışdağı’ndaki Kurs uygulama alanımıza gelip etkinliğimize katılan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail GÜNDAY’a ve İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Hamza ATALAY’a teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

İlçe Tarım  ve Orman Müdürü Hamza ATALAY kursiyerlere emekleri için teşekkür ederken aynı zamanda İlçe Tarım ve Orman Müdürü personeli olan Kurs Öğretmeni Yüksek Ziraat Mühendisi Aslan KORKMAZ’a gayretleri için teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail GÜNDAY, Halk Eğitimi Merkezimizin çok çeşitli alanlarda eğitim verdiğini ve 1 Eylül tarihinden günümüze kadar yaklaşık 10 aylık süreçte 30 bin kişiye ulaştığını belirterek bu kurslar arasında en dikkat çekici olanlardan birisinin Arıcılık kursu olduğunu belirterek bu kursun oluşumunda Kurum Müdürümüze,Kurs öğretmenimize  ve kursiyerlerimize teşekkür ettiğini belirtti.

Kovan kapakları açılarak bal dolmuş petekler kovanlardan alınmaya başlandı.Ve bu işlem sırasında Kurs Öğretmeni Aslan KORKMAZ tarafından yapılan işlemle ilgili bilgiler kursiyerlere verildi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Skuterların park sorunu çözülüyorÖnceki Haber

Skuterların park sorunu çözülüyor

Ataevleri’nde LGS’de büyük başarıSonraki Haber

Ataevleri’nde LGS’de büyük başarı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar