Ataşehir Halk Eğitim Merkezi’nin Arıcılık Kurslarına yoğun ilgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Halk Eğitim Merkezi’nin Arıcılık Kurslarına yoğun ilgi
Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açmış olduğu Arıcılık Kursu yoğun ilgi görüyor.

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan, Ziraat Yüksek Mühendisi Aslan Korkmaz öğretiminde 84 saatlik arıcılık kursunda, kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı eğitim veriliyor. Verilen eğitimlerde; besleme arı ırkları, balın tanımı ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri, polen propolis, arı sütü, kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı, arı hastalık ve zararlılarıyla ilgili bilgiler veriliyor.

Katılımın yoğun olduğu kursta vatandaşlar aldıkları sertifikalarla arı yetiştiriciliği yaparak aile bütçesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Saffet Yılmaz, kurs gün ve saatleri hakkında bilgi vererek kurs öğretmenine özverili çalışmaları için teşekkür etti. Halk Eğitimi merkezi olarak Ataşehir’de yaşayan vatandaşlarımızın açabileceğimiz 3645 kurs programı içerisinde kendi ilgi, istek ve yeteneklerine göre bir kursa kayıt yaptırmalarını beklediklerini söyledi. Kurumumuzun çalışmaları hakkında web sitemiz olan atasehirhem.meb.k12.tr ile kurumumuz İnstagram hesabı atasehirhem2 adreslerinden bilgi alıp ön kayıt işlemi yapabileceklerini belirtti.

Ziraat Yüksek Mühendisi Aslan Korkmaz; “ Kurs bünyesinde eğitimlerine devam eden kursiyerlerimize arı kovanları başında bal arısı ırkları, koloni bireyleri, mevsimsel bakım, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi ve arı sağlığı konularında kovan başında uygulamalı eğitim verdik. İşin eğitimini almadan ben arıcıyım diyemezsiniz. Deneyimli üreticiler sayesinde arıcılıkta hem kalite hem verim artışını hedefliyoruz” dedi.

Kursa katılım sağlayan kursiyerlerde, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu kurs sayesinde arıcılık hakkında çok verimli bilgiler edindiklerini ve aldıkları sertifika sonrası kaliteli bal ve bal ürünleri üreteceklerini belirttiler.



 

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş yeniden adayÖnceki Haber

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş yeniden a...

Muhtar adayı Süleyman Ateş Esatpaşa halkının oylarına talibimSonraki Haber

Muhtar adayı Süleyman Ateş Esatpaşa halk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar