Ataşehir Halk Eğitim Merkezi’nden İstanbul temalı resim sergisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Halk Eğitim Merkezi’nden İstanbul temalı resim sergisi
Ataşehir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kursiyerlerin yaptığı İstanbul’un güzellikleri temalı resim sergisi Metropol AVM’de açıldı.

İstanbul’un Fethi’nin 569.Yıldönümü münasebetiyle 75 tablonun sergilendiği İstanbul temalı resim sergisi 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

“SERGİMİZ 75 RESİMDEN OLUŞUYOR”

Serginin açılış konuşmasını yapan Ataşehir Halk Eğitim merkezi Müdürü Saffet Yılmaz; “ Sergimiz üç öğretmenimizin kursiyerleriyle beraber çalışarak 29 Mayıs İstanbul’un Fethi tarihi kapsamında bugün gerçekleştirdiğimiz sergimiz 75 resimden oluşuyor.  Öğretmenlerimiz başta olmak üzere kursiyerlerimizi de tebrik ederim.  Sergimize katıldığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi. 

“BİR MEDENİYET İNŞA ETMEK ÜZERE MEDENİYET ALANI OLARAK ALINDI İSTANBUL”

Serginin açılışına katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, bugün ben değil eserler konuşacak diyerek yaptığı konuşmasında; “ 1453 yılında İstanbul fethedildiğinde sadece toprak parçası alınmadı. Bir medeniyet inşa etmek üzere medeniyet alanı olarak alındı İstanbul. O günden itibaren Fatih Sultan Mehmet’in dünyanın dört bir yanındaki bilim adamlarını İstanbul’a taşımasıyla başlayan akıl, bilim ve sanat üzerine oturttuğu bir şehirde bulunuyoruz. Bir şehirde yaşanabilir olması için sanatın; biliminden, teknikten ve sosyal yapıdan uzak olması asla düşünülemez.  Bugün burada Ataşehir Halk Eğitim kursiyeri ve hocalarının katkılarıyla yapılmış olan o sanata bir nebze olsun destek verdiğimiz ya da içinde bulunduğumuzu gösterdiğimiz bir tabloyu yaşıyoruz. Eserlerde emeği geçen kursiyerlerimize, hocalarımıza ve Halk Eğitim yöneticilerine teşekkür ederim. Bu nihai sonuç değil belki basamak sanata yönelme anlamında ilk basamak olup, daha sonraki yıllarda daha farklı mekânlarda daha farklı eserlerle karşınıza çıkarız temennisiyle hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri sergiyi dolaşarak eserlerle ilgili bilgi aldılar.   

Sergi açılışına, Ataşehir Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday,  AK Parti Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Gülayşe Durak,  CHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Hatun Yıldız, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hamza Atalay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özge Çankaya, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saffet Yılmaz, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kastamonu Konfederasyonu Genel Merkez açılışını gerçekleştirdiÖnceki Haber

Kastamonu Konfederasyonu Genel Merkez aç...

Ataşehir Belediyesi Nâzım Hikmet Şiir Günleri’ni bu yıl 4. kez düzenleyecekSonraki Haber

Ataşehir Belediyesi Nâzım Hikmet Şiir Gü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar