Ataşehir Eğitim Derneği'nden Ataşehir'e bir kütüphane daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Eğitim Derneği'nden Ataşehir'e bir kütüphane daha
Kısa adı ATA EĞİTİM DER olan Ataşehir Eğitim Derneği eğitim kurumlarına hizmet götürmeye devam ediyor.

Kurulduğu günden bugüne Ataşehir özelinde birçok okula kütüphane ve müzik sınıfı gibi hizmetlerin yanı sıra Anadolu da birçok ihtiyaç sahibi okula kitap, kırtasiye ve giyim yardımlarında bulunan ATA EĞİTİM DER aynı zamanda ilk ve orta öğretim öğrencilerine de burs vermeye devam ediyor.

Tamamıyla gönüllerden oluşan yönetim, bir çocuk değişirse dünya değişir sloganıyla eğitime gönül vermiş birer eğitim gönüllüsü.

15.09.2021 Çarşamba günü Şehit Cengiz Hasbal Ortaokulu’nda açtıkları kütüphane ile eğitime bir katkı daha sunmuş oldular.

Kütüphanenin açılış törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, şube müdürleri, okul müdürleri, ATA EĞİTİM DER Başkanı Turgay Kılıç ve yönetimi, eğitim gönülleri,  Esatpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Altun ile veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra protokol konuşmalarına geçildi.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Okulun konferans salonunda yapılan açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Ozan Akyıldız katkılarından dolayı Ataşehir Eğitim Derneği ve eğitim gönüllerine teşekkür ederek; “ Müdür odası olarak planlanan kısmı kütüphaneye dönüştürmeyi kararlaştırdık. Değerli bağışçılarımızın katkılarıyla bugün okulumuzda bir kütüphane açıyoruz. Emeği geçen, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Ataşehir Eğitim Deneğine, kıymetli bağışçılarına, düzenlenmesinden kitap toplanmasına çalışan çabalayan öğretmen ve öğrencilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

“6.KÜTÜPHENEMİZİ AÇIYORUZ”

ATA EĞİTİM DER Başkanı Turgay Kılıç, Şehit Cengiz Hasbal Ortaokulu Kütüphanesi açılışını gerçekleştirdiğimiz 6.Kütphanemizdir diyerek konuşmasına şöyle devam etti:  “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  “ Eğitimdir ki; Bir milletin ya hür, bağımsız, şanlı yüce bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder” sözünü kendimize ilke edinerek dernek olarak eğitimde fırsat eşitliğine büyük önem veriyoruz. Derneğimiz ihtiyaç sahibi çocuklara eğitim bursu, ülke genelinde ve Ataşehir’de okullarımıza kütüphane yapıyoruz.  UNESCO tarafından yapılan; Kütüphaneler, bilgi için geçiş kapısı ve eğitim için yaşayan bir güçtür” açıklaması konunun önemini özetlemektedir. Hiçbir kütüphanenin kapısı kilitli kalmamalıdır temennisiyle açılışını yapacağımız kütüphanemizin çocuklarımıza yeni ufuklar açması dileğiyle okulumuza hayırlı olsun.”

Son konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, çocukların yetişmesinde kitapların, kütüphanelerin önemine değinerek,  Kütüphanesi olmayan okullara da bu hizmetleri kazandırmamız gerekir. Bu vesile ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Kütüphane için katkı sunan herkese teşekkür ederim dedi.

Konuşmaların ardından katkı sunan eğitim gönüllerine plaket takdim edildi ve ardından kütüphanenin kurdelesi protokol tarafından kesilerek açılışı gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okul kantinlerine şok denetimÖnceki Haber

Okul kantinlerine şok denetim

KPSS sonuçları açıklandıSonraki Haber

KPSS sonuçları açıklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar