Ataşehir de “Muhtarlar Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir de “Muhtarlar Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı
19 Ekim Muhtarlar Günü, ilçe de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlaması nedeniyle ilk etkinlikte Cumhuriyet Meydanın da bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak başlayan Ataşehir Mahalle Muhtarları İstiklal Marşı’nı okuyarak saygı duruşunda bulundular.

 İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Saraçoğlu günün anlamı üzerine konuşmasıyla buradaki tören sona erdi.

“MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR”

Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı ve Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Saraçoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır” sözü ile konuşmasına başlayarak kuruluşundan bu yana 190 yıllık tarihi olan muhtarlık kurumunun 21.Yüzyıla yakışır koşullarda hizmet edebilmesi için yeni bir kanuna ihtiyaç duyulmaktadır dedi.

Muhtarlık taleplerini de dile getiren Saraçoğlu; “Bu bağlamda muhtarlar gününü bize armağan eden, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gazi meclisimize, genelgenin yayınlanmasında büyük emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ve İstanbul Muhtarlar Federasyonu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Görevi başında olan muhtarlarımızın gününü kutluyor, bugün aramızda olmayan meslektaşlarımızı da rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma törenine CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Ataşehir Kadın ve Gençlik Kolları başkanları, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der ve Orhan Çerkez,  Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, CHP Meclis üyesi Duran Acar, Muhtarlardan sorumlu Müdür Battal Sarıkaya, belediye birim müdürleri, AK Parti İlçe Başkan Yardımcılarından Halil İbrahim Yazıcı ve Hakkı Topçu, AK Parti MeclisÜyesi Bayram Varol, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu ile mahalle muhtarları katıldı.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Namık Sürmen'in annesi Gülsen Sürmen son yolculuğuna uğurlandıÖnceki Haber

Namık Sürmen'in annesi Gülsen Sürmen son...

Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, Muhtarlık sorunların ilk çözüm noktasıdırSonraki Haber

Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, Muhtarlık s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar