Ataşehir Belediyesi’nden çevre temizliği seferberliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediyesi’nden çevre temizliği seferberliği
Ataşehir Belediyesi “Dünya Temizlik Günü kapsamında” insanlarda çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik seferberliği başlattı.

“Dünya Temizlik Günü kapsamında” 14 Eylül Çarşamba günü saat 14.00-16.00 saatleri arasında Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve  Araştırma Hastanesi’nin bahçesi, Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları, Let’s Do İt Çevre Koruma Kuruluşu ve Allianz personelinin katılmasıyla  bir temizlik hareketi başlatıldı.

Çöp atıklarının ayrı torbalarda toplanmasıyla geri dönüşüme kazandırmak amacıyla titiz bir şekilde çalışan katılımcılar oldukça geniş bir alana sahip olan bahçeyi tüm çöplerden temizlendi.

Temizlik seferberliğine, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, katılım sağlayan firma yetkileri, FSM Hastanesi Başhekimi ve Ataşehir Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları katıldı.

“BU DÜNYADA YALNIZ BİZLER YAŞAMIYORUZ”

Temizlik seferberliği başlamadan önce konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez; “ Amacımız  “Dünya Temizlik Günü” ile ilgili insanların dikkatini çekmek, çevre ve doğa bilincine duyarlılığı arttırmaktır. Bildiğiniz gibi bu dünyada yalnız bizler yaşamıyoruz. Yaşayan tüm canlı ve cansız varlıkların hakkını gasp etmemek için daha güzel ve temiz bir dünyada yaşamak için dikkat çekmek için bu programı yaptık. Bu etkinliğe katkı sunan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

“BUGÜN BİR FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

Let’s Do İt Çevre Koruma Kuruluşu yetkilisi de; “Belediyemizi, hastanemizi ve firmalarımızı birleştiren ekipteniz. Let’s Do İt Çevre Koruma Kuruluşumuzun amacı sadece çöp toplama etkinliği değildir. Bir farkındalık kazandırmak, daha doğrusu temiz bir çevre, sürdürebilir bir enerji istiyoruz. Bugün fiziki olarak insanlara topladığımız çöpleri göstererek başlamak istedik. Katılan destek veren herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

“KİRLETMEMEYİ AŞILAMAK ÇOK ÖNEMLİ”

FSM Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Barış Yılmaz da FSM Hastanemiz Ataşehir sınırları içerisinde 184 dönümlük bir araziye sahip diyerek; “En büyük yeşillik alanı sayılır. Çok fazla insan sirkülasyonunun olduğu bir yer. İster istemez bir kirliliğe yol açıyor. Özellikle ben teşekkür ediyorum. Hastanenin içerisinden de bir farkındalığı başlattığınız için. Biz bu geniş alanı hastane olarak temiz tutmaya çalışsakta desteksiz olmuyor. Başta belediyemiz olarak katılan diğer kuruluşlarında kirletmemeyi aşılaması bizim için çok önemli. Herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çöp torbalarını alan gönüllüler eldivenlerini takarak geniş bir alan olan hastane bahçesinde temizlik çalışmalarına başladılar.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataevleri'nde hobi ve meslek edindirme kursları başlıyorÖnceki Haber

Ataevleri'nde hobi ve meslek edindirme k...

Alaettin Bahçekapılı'nın acı kaybıSonraki Haber

Alaettin Bahçekapılı'nın acı kaybı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar