Ataşehir Belediyesi 2024 yılı bütçesi kabul edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediyesi 2024 yılı bütçesi kabul edildi
Ataşehir Belediyesi’nin 2024 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı, Belediye Meclis toplantısında görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Yapılan oylama sonunda, 3 milyar 670 milyon TL olarak belirlenen 2024 mali yılı gelir-gider bütçesi oy çokluğuyla Meclis’ten geçti.

Ataşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı beşinci toplantısı, Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Aslan başkanlığında gerçekleşti. 15 maddeden oluşan bütçe kararnamesi, madde madde okunarak oylamada bulunuldu. Oylama öncesi gruplar ve şahıslar adına konuşmalar yapıldı.

Toplantıda konuşan ve bütçe hakkında bilgi veren Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, 2024 bütçesinin 16. Bütçe olduğunu belirterek; “ 2022-23 yılı stratejik plan üzerine hazırlanan bütçe hazırladık. Hizmet maliyetlerini en düşük tutarak hesapladık. 3 milyar 670 milyon TL’lik bir bütçeye ulaştık. 2023 te nelerde eksiklikler yaptığınıza öncelik vererek 2024 bütçemizi hazırladık. Nüfusu her yıl artan ilçemizde faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Ülkemizdeki enflasyon artışı bizleri de bütçe konusunda zorlamıştır. Bütçe daha çalışanın cebine girmeden erimiştir. Bütçe teklifimizi; somut ihtiyaçları gözeterek, hizmet maliyetlerini mümkün olan en düşük düzeyde tutarak ve verimsiz harcamaları tasfiye ederek hazırladık” açıklamalarında bulundu.

AK Parti Ataşehir Belediye meclis üyesi Fatih Kayacı yaptığı konuşmada “Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, 2009, 2014 ve 2019 seçim yılında açıkladığı vizyon projelerini ele alarak bunların kağıt üzerinde kaldığını belirtti.

AK Parti Ataşehir Belediye meclisi Grup Başkanı Mustafa Naim Yağcı yaptığı konuşmada “Yapılan ve açılışı yapılacak eserlerin büyük çoğunluğu bağışçıların katkısı ile yapılıyor. Sormak isterim, Ataşehir Belediyesi Bütçesi nereye harcanıyor. Para nerede? Özel Kalem Müdürlüğüne 24 milyon bütçe ayrılmış bu para nereye harcanacak? Soruyoruz cevap yok. Ataşehirliler 6 ay daha sabretsin, biz 31 Mart’ta Ataşehir Belediyesini kazanıp AK Parti hizmetlerinden Ataşehirlileri yararlandıracağız” dedi.

Konuşmaların ardından Ataşehir Belediyesi 2024 Mali Bütçesi’nin 15 maddesi tek tek oylanarak oy çokluğuyla kabul edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP İstanbul yeni İl Başkanı belli oldu! Delege değişim dediÖnceki Haber

CHP İstanbul yeni İl Başkanı belli oldu!...

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve rüzgar uyarısı!Sonraki Haber

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve rüzg...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar