Ataşehir Belediye Meclisi’nden teröre lanet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisi’nden teröre lanet
Ataşehir Belediye Meclisi bütçe görüşmelerinin de içinde olduğu yoğun gündemle Ekim ayı mesaisine başladı.

Ataşehir Belediye Meclisi, Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan’ın başkanlığında Ekim ayı görüşmelerine başladı.

Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz, 1 Ekim günü İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde meydana gelen bombalı saldırıyı kınayarak, yaralı polis memurlarına geçmiş olsun diledi. Yılmaz İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve geldiği günden beri terör, uyuşturucu ve organize suç çetelerine karşı göstermiş olduğu mücadeleden olayı kendisini kutladı. Yılmaz ayrıca, 28. Dönem TBMM’nin 2. Dönem açılışının hayırlı olmasını dileyerek, 2024 Paris Olimpiyatlarına katılmaya hak kazanan Filenin Sultanları Türkiye Kadın Voleybol Takımını ve güreşte altın madalya alan Buse Tosun Çavuşoğlu’nu da göstermiş oldukları başarılardan ötürü kutladı.

İlhami Yılmaz, “Her yıl farkındalık yaratmak adına 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaktadır. Bu gün bizlere dünyada insanlardan başka canlılarında olduğunu, onları koruyup kollamakta bizlerin görevidir.10 Ekim günü Ankara Garı önünde bombalı saldırı düzenleyerek 104 vatandaşımız hayatlarını kaybetmişlerdir. Bu elim saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın mekanları cennet olsun.

Bu ay çok önemli bir ay. 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümünü kutlayacağız. Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Bayramını bizlere armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanı Av. M. Naim Yağcı’da gündem dışı söz alarak, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü girişi önünde, korkakça ve adice gerçekleştirilmeye çalışılan terör saldırısını, saldırıyı planlayanları, bağlı oldukları terör örgütünü, gizli, açık tüm destekçilerini nefretle lanetliyor, yaralı emniyet güçlerimize acil şifalar diliyor, milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletti.28. Dönem TBMM’nin 2. Yasama yılı açılışının hayırlı olmasını diledi.

Naim Yağcı sözlerine, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100. Yılını kutlayacağımız Ekim ayı ilçe meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Mutluyuz, gururluyuz, güçlüyüz diyerek; “ Cumhuriyetimizin kurucu Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 100 yıl önce, ‘’Benim naciz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır’’  sözleriyle, TürkiyeCumhuriyetinin kıyamete kadar şanla, şerefle, adaletle var olacağını tüm dünyaya ilan etmişti.

1071 Malazgirt zaferiyle birlikte ebedi yurt edindiğimiz günden bu yana kurduğumuz devletlerle, Medeniyetler beşiği Anadolu'dan elimizin,  gücümüzün ve gönlümüzün uzandığı her yere ve noktaya huzur, barış, medeniyet, adalet ve merhamet taşımış, bu anlayışla tarih sahnesinde var olmuşuz. 

29 Ekim 1923'te kurulan Cumhuriyetimizle de aynı anlayış, azimle ve kararlılıkla ve Muasır Medeniyetler Seviyesinin üstüne çıkma düsturuyla, bu topraklardan insanlığın huzuru için mücadeleyi milletçe hedef edinmişiz. Türkiye Cumhuriyeti, sadece 100 yıllık mazisi olan bir devlet değil, binlerce yıllık geçmişe sahip bir medeniyetin, hüküm süren bugünkü temsilcisidir.

29 Ekim 1923'te kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bir taraftan yapısı, yönetim sistemi ve nüfusuyla genç, dinamik, büyüme ve gelişmeye açık bir devletken, diğer taraftan, binlerce yıllık tecrübe ve birikime, şanlı mirasa sahip köklü bir medeniyettir.

Bugün yüzüncü yılını kutlayacağımız Genç Türkiye Cumhuriyeti, kadim devlet geleneğinden aldığı güç, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çizmiş olduğu vizyon, savunma sanayiindeki tam bağımsızlığımız, dış politikada göstermiş olduğu kararlı ve istikrarlı tutum,  ülkenin önüne koymuş olduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda, kısa zamanda attığı büyük adımlarla, kurucu ruhun, Türk Milletine çizdiği hedefe bir adım daha yaklaşmıştır.

Cumhuriyete sahip çıkmak, ülkenin güçlü yarınları adına atılan adımları, uygulanan politikaları, varsa eksikleri, noksanlarını ortaya koyarak desteklemekle, ülkenin önüne yeni hedefler koymakla olur. İç siyasette farklı görüş ve düşüncelere sahip olsak da milli meselelerde, amasız, fakatsız, kenetlenmekle, dışa karşı tek yürek olmakla olur.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet şuuruyla, ülkemizin önüne konan “TÜRKİYE YÜZYILI” hedefi, toplumun bir kesiminin, bir zümrenin, bir grubunun değil, 780.000 km 2 vatan toprağı üzerinde yaşayan her bir ferdin sahiplenmesi, katkı sunması, mücadelesini vermesi gereken bir hedeftir.Bin yıl değil, sonsuza kadar, millet olarak, Türkiye Cumhuriyetini daha da güçlendirerek yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını ve necip milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını şimdiden tebrik ediyorum. Kurucu meclisimizin ve Cumhuriyetin kurucu başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurtuluş savaşı ve kuruluş mücadelesinin kahramanları ecdadımızı, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ecdadın emaneti Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyete kadar bu topraklar üzerinde güçlenerek daim ve kaim olması için mücadele veren bu günün kahramanları, vatanperver tüm milletimizi hürmetle selamlıyorum” dedi. 

İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul’da yapmış olduğu konuşmasında İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleşen saldırıyı kınayarak yaralı Emniyet mensuplarına şifalar diledi. Ayrıca Sarul, Ekim ayında acı kayıplarımız olmuştur diyerek; “ Ziya Gökalp, Ahmet Cevat, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’i saygıyla anıyorum ve 3 Ekim Türk Dünyası gününü, Din Görevlileri Haftasını, 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluş gününü ve 18 Ekim Azerbaycan’ın Bağımsızlık gününü kutluyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 100. Yaşını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum” dedi.

MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya’da Ankara’da İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleşen bombalı saldırıyı kınayarak yaralılara şifalar diledi. Ayrıca Arıkaya, Olimpiyatlara gitmeye hak kazanan Filenin Sultanlarını, Güreşte Dünya Şampiyonu olan Buse Tosun Çavuşoğlu’nu ve Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

AK Parti Meclis Üyesi Fatih Kayacı’da gündem dışı söz alarak Cumhuriyetin 100. Yıl dönümünü kutlayarak, büyük bir başarının hikayesini yazan TEKNOFEST gençliğinden bahsetti. İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşen TEKNOFEST festivallerinde milli teknolojinin ürünleri yanında büyüyen Türkiye’nin yükselişine de şahit olduğumuzu, her türlü zorluğa karşı güçlü bir iradenin ve başarmaya sevdalı yürekler ve TEKNOFEST gençliğinin olduğunu belirtti. Kayacı ayrıca 2023-2024 Akademik yılının akademisyen ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Ak Parti Meclis Üyesi Bayram Varol gündem dışı söz alarak sunduğu yazılı ve sözlü önergesinde; “Ataşehir Barbaros Mahallesinde yıkımı 4 yıl önce Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan gecekonduların enkazlarının insan sağlığını tehdit ettiği, enkazların kaldırılıp bu alanın mahalle sakinlerimizin kullanımında olacak park, basketbol sahası vb. şekilde düzenlenmesi hususunda daha öncede yazılı soru önergelerimiz olmasına rağmen Mesudiye sokak ve Murat sokak üzerindeki enkazlar kaldırılmadığı gibi, bu alanı Ataşehir Belediyesi, Ataşehir’in çeşitli noktalarından söktüğü kaldırım taşları için depolama alanı haline getirdi.  Ataşehir Belediyesi yıllardır hizmet vermediği mahallemizde bu enkazları kaldırmayıp, gerek araç trafiği gerek insan trafiği açısından Batı Ataşehir’e en önemli çıkış noktası olan bu alanda Kaldırım taşları için depolama alanı haline getirmesi mahalle sakinlerimizin tepkisine neden olmaktadır” diyerek önergesinin Başkanlık makamına gönderilmesini önerdi.

Bayram Varol’un önergesi CHP Meclis Üyeleri’nin ret oyları sonucu kabul edilmedi.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündeme geçildi. Bu ay mecliste bütçe görüşmeleri olacağından meclisin 5 gün boyunca yapılmasına oy çokluğuyla karar verildi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Koca, "aşılanma" ve "yeniden kapanma" iddialarına yanıt verdiÖnceki Haber

Bakan Koca, "aşılanma" ve "yeniden kapan...

İYİ Parti Ataşehir’den genç işsizlere "İş Pasaportu Semineri"Sonraki Haber

İYİ Parti Ataşehir’den genç işsizlere "İ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar