Ataşehir Belediye Meclisi’nde yılın ilk toplantısında neler konuşuldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisi’nde yılın ilk toplantısında neler konuşuldu!
1.Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında 2022 yılın ilk toplantısını gerçekleştiren Ataşehir Belediye Meclisi’nde, eleştiriler, cevaplar, taziye mesajları, teşekkürler ve sonunda güzel sohbetler damgasını vurdu.

Gündem dışı söz alan konuşmacılar partileri adına düşüncelerini, eleştirilerini ve memnuniyetlerini şöyle dile getirdiler.

“İNŞALLAH 2021 YILINDA YAŞADIĞIMIZ BU EKONOMİK KRİZLERİ BİR DAHA YAŞAMAYIZ”

Grubu adına ilk sözü alan CHP Meclis Grubu sözcüsü İlhami Yılmaz, inşallah 2021 yılında yaşadığımız bu ekonomik krizleri bir daha yaşamayız diyerek;  “107 yıl önce Allahuekber Dağlarında kahramanlık destanı yazan Sarıkamış şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.  Yine Ocak ayında suikast sonucu hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerimiz Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy’u saygı ile anıyorum. Rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden MHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Yılmaz’a Allah’tan rahmet ve MHP teşkilatına başsağlığı diliyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle tüm gazetecilerin gününü kutluyor 2022 yılının barış, huzur dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

AK parti Grup Sözcüsü Av. M.Naim Yağcı, toplantımızın şahsımıza, ilçemize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum diyerek şöyle konuştu: “ Hayatını kaybeden MHP Ataşehir İlçe Başkan Vekili Gökhan Yılmaz’ı rahmetle yâd ediyorum. Ruhu şad mekânı cennet olsun. Kahraman Sarıkamış şehitlerimizi ve terör saldırısına kurban giden Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy’u rahmetle yâd ediyorum.”

“BURADAKİ SINIFLANDIRMAYI NEYE GÖRE YAPIYORSUNUZ”

Yağcı, Kayışdağı Mahallesi’nde bir parkta yaşanan olayı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin verdiği röportajdan alıntıları okuyarak; “Geçtiğimiz ay içerisinde Ataşehir Kayışdağı Mahallesi’nde bir bölge ile ilgili bir iki günlük süren bir sıkıntılı süreç yaşandı. Bir park alanında ağaçların kesilmesi ve sökülmesi ile ilgili vatandaşlar haklı olarak tepkilerini dile getirmek üzere orada toplandılar. Burada taşınmaz 500 metrekare kadar bir alan zamanında Ataşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde iken 2017 Haziran meclisinde Ataşehir Belediye Meclis toplantısında satışı ile ilgili gündeme gelmiş ve AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımız ve bölge halkının karşı çıkmasına rağmen ihale ile bir vatandaş burayı satın almış. Sayın başkan hep yeşil alan diyor. Burayı neden sattınız? Neden park alanına eklemediniz? Ayrıca ATAPARK Konutlarını kiraya verdiniz şimdi ise sattığınız için kiracılara tebligat gönderdiniz. Orada dönüşüm daha tamamlanmadan, hala gecekondularda oturan vatandaşlarımız var. Neden onları buraya alarak dönüşümü gerçekleştirmiyorsunuz? Buradaki sınıflandırmayı neye göre yapıyorsunuz?” sorularını yöneltti.  

“BURDAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ”

Bu eleştirilere cevap veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “ Buradan size ekmek çıkmaz. Bahsettiğiniz Ali Nihat Tarlan parkı, burası 10 bin metre karelik bir alan. Bahsedilen yer parkın köşesinde küçük bir alan. Yasal olarak belediye hakkını kullanmıştır. Vatandaşta burasını satın almıştır. Burası Kadıköy döneminde İmarlı olan bir bölgedir. Biz olmazsak bizden sonrakiler satacaktı. Burası satılan bir yer. Burada ağaç katliamı yoktur.  Toplamında 500 ağaç kesiliyor ve bir başka yere naklediliyor. Yaygara yapmaya gerek yok. Parkı mı katletmişiz. Parkın kenarında 500 metre karelik bir alan. Burayı alan vatandaş kendi yasal hakkını kullanarak inşaatını yapacaktır. Bunu tartışmaya gerek yoktur. Yarın seçim olursa alın size malzeme kullanırsınız. Ataşehir de belediye olarak hangi yetkimizi kullandık şu ana kadar. 13 yıllık görev süremde ben ve arkadaşlarım 1 metre bile yeşil alanı imara açmadık. Nerede bir yeşil alan imara açılmışsa Büyükşehir, TOKİ ve Çevre Bakanlığı tarafından açılmıştır. 10 bin metre karelik bir alanın, 500 metre karelik bir alanında vatandaş yasal hakkını kullanmış inşaatını yapacaktır” diye konuştu.

“PARKLARDA OLUŞAN BÜFE YAPILANMALARI İÇİNDE GEREKLİ TALİMATI VERDİM”

İlgezdi; ATAPARK konutlarıyla ilgili olarak; “ Evet buradaki daireler kiraya verilmiştir. Hiçbir isim gözetilmeden tebligat gönderilmiştir. Kiracı olan kişiler 6 ay sonra satın alan vatandaşlarla oturup konuşurlar. Kanuni yollar açıktır. Parklarda oluşan büfe yapılanmaları içinde gerekli talimatı verdim. İncelemeler yapılacak” şeklinde ifade etti.

“KRONİK HALE GELMİŞ İMAR PLANLARININ ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASINI İSTİYORUZ”

Geçtiğimiz Cuma günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İlçe Başkan Yardımcımız Gökhan Yılmaz kardeşimize Allah’tan rahmet dilerim. Camiamızın başı sağ olsun diyerek konuşmasına başlayan MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya; “Test sonuçları pozitif çıkan CHP İlçe Başkanı ve İYİ Parti İlçe Başkanına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyor acil şifalar diliyorum.

İlçemizin kronik hale gelmiş olan İmar Planları, aradan geçen süre içerisinde hala çözüme kavuşturulmuş değil. Türlü bahanelerle ertelenen planların 2022 yılımızın ilk iş planı olmasının gerektiğini düşünüyorum. 2022 yılının ilçemiz adına imar planlarının tamamlanıp vatandaşlarımızın güvenli ve mutlu bir yaşam alanlarının oluşturulacağı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Bununla beraber geçtiğimiz ay yapımına başlanan Bostancı-Kayışdağı alt geçit çalışmalarının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.  Yapılacak olan imar plan çalışmalarında kapalı Pazar yerlerinin belirlenip hayata geçirilmesinin hem pazarcı esnafımıza, vatandaşlarımıza hem de bölge trafiğine kalıcı çözümler getireceği kanaatindeyim. İlçemize yakışan modern, yeterli tıbbi araçların bulunduğu, can dostlarımızın güvende ve mutlu olabilecekleri hayvan bakım evinin yapımının acil olarak hayata geçirilmesinde fayda görmekteyiz” dedi.

“2022 YILI ZAM YAĞMURLARIYLA BAŞLADI. YAVAŞ YAVAŞ KENDİMİZE GELİYORUZ”

İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul,  gündem dışı konuşmasında; “MHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Yılmaz’ın vefatı nedeniyle MHP ve Yılmaz ailesine başsağlığı dilerim. 2022 yılı memleketimize, insanlığa, sizlere, bizlere hayırlı uğurlu olsun. Gerçi 2022 yılı zam yağmurlarıyla başladı. Yavaş yavaş kendimize geliyoruz. Belediyemizin filosuna kattığı yeni araçlar ve finansmanıyla çok güzel bir çalışma. Bundan dolayı belediye başkanımıza ve yardımcılarına çok teşekkür ederiz. 2022 yılında yeni yapılacak kütüphanemizin, kültür merkezimizin bitirilerek Ataşehirimize yeni yıl hediyesi olarak sunulmasından dolayı ayrıca başkanımıza ve ekibine teşekkür ederiz. İmar sorunlarımız içinde geçen bir televizyon programında muhalefetin grup başkanı planların çıkacağını ima etti.  Bu artık partilerin değil milletin hakkı ve hukukunun korunduğu, bir an önce bütün mahallelerimizin imar planlarının çıkması gerekiyor.  Bir şahsın kararı ile değil elbirliği ile başta Ataşehir olmak üzere diğer ilçelerinde imar planlarının çıkması gerekiyor.  Üzüntü verici. Bunu daha önceleri, geçen senede yapabilirlerdi. Burada birbirimize bir eyler söyleriz ama vatandaşın hakkını ödeyemeyiz.  İnşallah bu sene bizimde desteğimizle bu planlar çıkar. İmar planlarının çalışmalarıyla ilgili Belediye Başkanımıza teşekkür ederim.  AK Partili arkadaşlarımızda gerekli, desteği verirse Ataşehirimiz için iyi olur” şeklinde konuştu.

Grup konuşmalarının sonunda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İmar Planlarının çıkması için gösterdiği çabalardan dolayı AK Parti Grup Başkanı Av. M.Naim Yağcı’ya teşekkür etti.

Gündem dışı konuşmaların ardından 11 maddelik gündeme geçildi.

İlk madde olarak denetleme kurul üyelerinin seçimi için kapalı zarf usulü oylama yapıldı.

Yapılan oylamada CHP adayları İlhami Yılmaz ve Birol Birkan Yıldız 19’ar oy, AK parti adayı Fatih Kayacı da 14 oy alarak Denetleme Kurulu üyeliğine seçildiler.

Diğer 10 madde ise ilgili komisyonlara gönderilmek üzere oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemde görüşülecek başka konu kalmadığından Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan 06.01.2022 Perşembe günü aynı saat ve yerde toplanmak üzere oturumu kapattı.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ali Babacan Ataşehir’e geliyorÖnceki Haber

Ali Babacan Ataşehir’e geliyor

Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklamasıSonraki Haber

Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar