Ataşehir Belediye Meclisinde gerginlik: AK Parti Meclisi terk etti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisinde gerginlik: AK Parti Meclisi terk etti!
Ataşehir Belediye Meclisi Şubat ayı 1’inci birleşiminde yine sert tartışmalar yaşandı ve AK Parti meclis grubu salonu terk etti.

Meclis gündemine geçmeden önce gündem dışı söz alan AK parti Grup Sözcüsü Av. M. Naim Yağcı’nın CHP ve AK Parti arasında son zamanlarda yaşanan bazı konuları meclis gündemine taşıması ve; “Bu ülkenin göz bebeği toz dokundurmadığı evlatlarını Kınalı Kuzular olarak emanet ettiği peygamber Ocağı olarak gördüğü ordusuna satılık diyerek askerlerimize hedef tahtasına koyuyor, bir başkası valilerimiz ve kaymakamlarımıza militan demek cüretinde bulunuyor. Bunlara söylenecek çok söz edepsizce söylemlerine verilecek çok cevap var” sözleri bardağı taşıyan son damla oldu.  

  Tüm meclis üyelerinin ayağa kalkarak tepki göstermesi ve karşı meclis üyelerinin de aynı tepkiyi göstermesi meclise yakışmayan bazı görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Oluşan bu gerginliği CHP ve AK Parti bazı meclis üyelerinin sağduyulu davranması sonucu gerginliğin farklı boyutlara varması önlenmiş oldu.

Gündem dışı konuşmalar ve gelişmeler şöyle gelişti.

“BUNDAN 42 YIL ÖNCE DEMOKRASİYE KURŞUN SIKILDI”

Gündem dışı ilk sözü CHP Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz aldı. Yılmaz; “Bundan 42 yıl önce demokrasiye sıkılan kurşun Milliyet gazetesi genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi katledildi. Abdi İpekçi yaşam sürecinde demokrasiden ödün vermeyerek özgürce çalışmalar için mücadele vermiştir. Ölümünün yıldönümünde minnetle anıyor ruhu şad olsun diyoruz. Yine 22 yıl önce hayatını kaybeden sanat dünyamızın önde gelen isimlerinden sanatçı yazar besteci ve kendisini sanata adamış bulunan Barış Manço'nun ölüm yılı olması nedeniyle rahmetle anıyoruz. Geçen ay 24 Ocak 2001 tarihinde hayatını menfur bir cinayet sonucu kaybeden emniyet müdürümüz Gaffar Okan’ı rahmetle anıyor ruhu şad olsun diyor teşekkür ederim” dedi.

CHP Grup Sözcüsünden sonra söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Av. M. Naim Yağcı; “Düşünce adamı gazeteci Abdi İpekçi’yi i ölüm yıldönümünde rahmetle anıyorum.  Yine bu toprakların gönül sultanını, manevi dünyasını yaşarken hiç solmayan ağacı Çınar'ı Yunus Emre'yi ve 7'den 70'e herkese okumayı, ahlakı, sevgiyi, kültürümüzü var eden, değerlerimizi güzel bir şekilde anlatan Barış Manço'yu rahmetle anıyorum” dedikten sonra tartışma ortamı yaratan şu konuşmayı yaptı.

“BUNLARA SÖYLENECEK ÇOK SÖZ EDEPSİZCE SÖYLEMLERİNE VERİLECEK ÇOK CEVAP VAR”

Yağcı, son dönemlerde dikkate değer bir dizi provokasyonlara şahit oluyoruz diyerek; “ Yine muhalefet kisvesi altında devlet kurumlarımızı kısırlaştırma mücadelesine tanıklık ediyoruz. Önce Sözde Cumhurbaşkanı söylemiyle Cumhurbaşkanımızı Hedef aldılar.  Bizzat milletin iradesinin yansıması olan bu milletin yarıdan fazlasının oyuyla seçilmiş daha fazlasını da takdirine sahip Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bu ifade onun şahsına değil, O’nu Cumhurbaşkanı yapan iradeye yani bizzat millete yapılmış bir saldırıdır.  Bu millet elbette Cumhurbaşkanımız şahsında millete yapılan bu hakaretin cevabını zamanı geldiğinde sözün sahibine sandıkta verecektir. Bu ülkenin göz bebeği toz dokundurmadığı evlatlarını Kınalı Kuzular olarak emanet ettiği Peygamber Ocağı olarak gördüğü ordusuna satılık diyerek askerlerimize hedef tahtasına koyuyor, bir başkası valilerimiz ve kaymakamlarımıza militan demek cüretinde bulunuyor. Bunlara söylenecek çok söz edepsizce söylemlerine verilecek çok cevap var” ifadelerini kullandı.

“DARBECİLERİ ALKIŞLAYANLARI DA MEYDANLARDA ŞEHADETE KOŞANLARI DA BU MİLLET GÖRDÜ”

Yağcı; “Devletin bütün kurumlarını itibarsızlaştırılması, milletimizin iradesini hiçe sayan bu anlayışlar siyasi eleştirinin tamamen dışına çıkıp kaos ve kargaşa ortamı oluşturma çabasından başka bir şey değildir. Milletten destek bulamayanlar, sandıkla iktidara gelmekten ümidini kesenler, bu ülkenin çok partili hayata geçtiği günden beri sürekli demokrasi dışı arayışlara girişmişlerdir. Darbe ortamları hazırlamış, darbeciler desteklemiştir. 15 Temmuz 2016'da darbecilerin tahtlarını alkışlayanları meydanlarda şehadete koşarken oturup seyredenleri de bu millet gördü” diye konuştu.  

“MİLLETİN NABZI İLE OYNAMAYA GEREK YOK”

Ak parti Grup Sözcüsü M. Naim Yağcı’nın bu sözlerine ilk tepki CHP Grup sözcüsü İlhami Yılmaz’dan geldi. Yılmaz; “Bu söylenenleri televizyonlarda günlerce hepimiz izledik, izlemeye ve görmeye de devam ediyoruz. Arkadaşımızın ne söylemek istediğini anlamakta zorluk çekiyoruz. Sözde Cumhurbaşkanı ifadesi ne anlamda kullanıldığı defalarca parti yetkililerimiz tarafından açıklamasına rağmen konunun buraya taşınmasına bir anlam veremedim.

 Mustafa Naim Yağcı hakikaten ayıp oluyor.  Diğer taraftan satılık ordu diye bir ifade kullanılmamış. Tank Palet fabrikasıyla ilgili söylenen bu ifadeler yine parti sözcüleri tarafından defalarca izah edilmiştir. Bunu bir kez daha burada anlatmaya gerek yok.

Hepimiz bu konuları defalarca izledik ve dinledik. Bunları konuşmanın yeri burası değil. Ataşehir ile ilgili sıkıntılar varsa dile getirin oturup birlikte konuşalım tartışalım.  Milletin nabzı ile oynamaya gerek yok” diye tepkisini dile getirdi.

Ancak bu tartışmalardan sonra CHP grubunun isteği üzerine  Meclis Başkanı Sevgi Uluğ’un gündeme geçilmesi konusunda uyarılara rağmen M. Naim Yağcı konuşmasına devam etme ısrarı üzerine ortalık diğer meclis üyelerinin de katılımıyla karıştı. Başkan 10 dakika ara vermek zorunda kaldı ancak tartışmalar devam etti.  Yani yumruklaşmaya ramak kaldı desek yeridir.

Verilen aradan sonra Ak Parti Grup Sözcüsü M. Naim Yağcı konuşmasına devam etme ısrarı üzerine meclis başkanının gündeme geçmesi üzerine tepki gösteren Ak Parti grubu meclisi terk etti.

Gündemde bulunan 10 teklif maddesi CHP Grubu ile İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul ve MHP meclis Üyesi Hakan Arıkaya’nın olumlu oylarıyla oybirliği ile ilgili komisyonlara havalesine karar verildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ, 03.02.2021 Çarşamba günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Selçuk yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladıÖnceki Haber

Bakan Selçuk yüz yüze eğitimin detayları...

AK Parti Ataşehir Kadın Kollarında görev değişikliğiSonraki Haber

AK Parti Ataşehir Kadın Kollarında görev...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar