Ataşehir Belediye Meclisinde Ekim ayı mesaisi başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisinde Ekim ayı mesaisi başladı
Ataşehir belediye Meclisi, 3’üncü seçim dönemi Ekim ayı 1’inci birleşiminde Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü.

Yoklama ve geçen dönem tutanak özetlerinin okunup oylamasından sonra gündem dışı konuşmalara geçildi. Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz, Ak Parti Grup Başkanı Av .M. Naim Yağcı, İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul ve MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya, Kafkasya’da devam eden Azerbaycan ve Ermenistan savaşı ile Ekim ayında öne çıkan önemli günlerle ilgili şu açıklamayı yaptılar.

4 parti sözcüsü Ekim ayı özel günleri ile ilgili aldıkları gündem dışı konuşmalarında özetle şunları söylediler.

“İKİ DEVLET TEK MİLLET”

“Ermenistan’ın işgal altında tuttuğu topraklardan derhal geri çekilmelidir. Topraklarını işgalden kurtarmak için mücadele ederek şehit düşen Azerbaycan kardeşlerimize Allah’tan Rahmet diliyor, iki devlet ve tek millet olarak Azerbaycan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hatırlatır Ermenilerin sivillere karşı başlattıkları saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Bu ay 29 Ekim Cumhuriyet’imizin 97’ yılı dolayısıyla bu bayramı bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda hayatını kaybetmiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

4 Ekim dünya Hayvanlarını Koruma günü nedeniyle onları korumak, kollamak ve onlara iyi davranmak biz insanların görevidir” mesajını verdiler.

“BELEDİYE OTOPARK İŞGALLERİNE GÖZ YUMUYOR”

Ak parti Meclis Üyesi Şerafettin Ay sözlü önergesinde: Ataşehir ’deki kaldırım işgalleri ne zaman duracak. Ataşehir Belediyesi olarak ne zaman Ataşehir ’in dertleriyle dertleşeceğiz. Şu an kaldırımlarda yürüyemiyoruz. Her yerde otopark. Son bir aydır bir çadır kuruldu. Bu çadırda neyin satıldığı belli değil. Dışarıdan getirilen satıcıların Ataşehir esnafını ciddi şekilde etkilediğini bu pandemi sürecinde neden dikkate alınmadı? 

Şerafettin Ay, oto parklarda kesilen iki adet ayrı fişi göstererek ikisinde de ücretin belli olmadığı, fişin biri gayri ciddi kesilmiş kırtasiyeden alınmış bir fiş olduğunu meclis üyeleriyle paylaşmasından sonra oylanan sözlü önerge oy çokluğuyla ret edildi.

Gündeme getirdiği bu sözlü önerge mecliste oylanarak oy birliğiyle başkanlık makamına havalesi kabul edildi.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündemde bulunan 13 madde oylanarak oybirliği ile ilgili komisyonlara havalesine karar verildi.

Bütçe görüşmesi nedeniyle bir hafta arayla 13.10.2020 Pazartesi günü saat 14.00’da toplanmak üzere Başkan Vekili Sevgi Uluğ toplantıyı sona erdirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Huzurevlerindeki vakalar TBMM gündemindeÖnceki Haber

Huzurevlerindeki vakalar TBMM gündeminde

Bakan Selçuk yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladıSonraki Haber

Bakan Selçuk yüz yüze eğitimin detayları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar