Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı mesaisi sakin başladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı mesaisi sakin başladı!
Ataşehir Belediye Meclis Kasım ayı ilk toplantısına alışılmışın dışında sakin başladı.

1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi gündemdeki konuları görüştü ve gündemde bulunan maddeler oybirliğiyle ilgili komisyonlara havale edilmesine karar verildi.

Gündeme geçmeden gündem dışı söz alan meclis üyeleri Kasım ayının önemli günlerine ve ülkede yaşanan kendilerine göre önemli gördükleri konularla ilgili görüşlerini dile getirdiler.

“ALLAH BİR DAHA BU ŞEKİLDE DEPREMLERİ YAŞATMASIN”

İlk gündem dışı söz alan CHP Meclis Grup Başkanı İlhami Yılmaz, İzmir depreminde hayatını kaybedenleri rahmet anarak konuşmasına şöyle devam etti: “ Allah bir daha bu şekilde depremleri yaşatmasın. Meclis üyesi arkadaşımız Birol Birkan Yıldız’ın ağabeysi Behçet Yıldız’ın ve eski başbakanlardan Sayın Mesut Yılmaz’ın vefatı nedeniyle başta aileleri olmak üzere sevenlerine başsağlığı, merhumlara da Allah’tan rahmet diliyorum.”

“TÜRK MİLLETİNE EN BÜYÜK ARMAĞANI TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ KURMAK OLMUŞTUR”

Yılmaz, bildiğiniz gibi bu hafta 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82’inci yıldönümü diyerek; “Bir ülkenin kaderinin nasıl değiştirilip, nasıl çağdaş ve örnek cumhuriyet haline getirileceğini tarihe yazıp, tarihe not düşen ve tüm dünya halklarına örnek olsun diye tarihe tescil ettiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 82’inci yıldönümün de saygı sevgi ve şükranla anıyoruz. O’nun Türk Milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk Milletine çağ atlatmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin saygın bir ülke olarak dünya ülkelerine tanıtmasını bilmiştir. Mustafa kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği eserlerin değeri her gün daha da çok artmakta ve ona sahip çıkabilmekteyiz. Özellikle yurt içinde ve yurtdışında yüzyılın lideri olan saygı ile anılan Atatürk’ün, özgürlük, bağımsızlık, değişim ve çağdaşlaşma üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti O’nun en büyük eseri olduğunu unutmamak lazım. İlke ve devrimleri güncelliğini koruyan Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82’inci yılında saygı, sevgi ve şükranla bir kez daha anıyoruz” dedi.

“FRANSA’NIN TAVRINI ŞİDDETLE KINIYORUM”

 Yılmaz, “Son zamanlarda Fransa’nın Sevgili Peygamberimiz ve Cumhurbaşkanımızla ilgili karikatür ile karikatürize edilmesi son derece çirkin bir yaklaşımdır. Bu davranışı şiddetle kınıyoruz diyerek 20 Kasım Dünya Çocuklar günü ile 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.      

İkinci olarak AK Parti Grubu adına grup başkanı konuştu.

“BAŞSAĞLIĞI VE SABIR DİLİYORUM”

Grubu adına söz alan AK Parti Grup Başkanı Av.M.Naim Yağcı, İzmir depreminde hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına başsağlığı dileyerek tek tesellimiz devlet ve millet olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla tek vücut olup hayatların kurtarılmasıdır diyerek; “CHP Meclis Üyesi Birol Yıldız’ın vefat eden Ağabeyisi, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ve AK Parti MKYK üyesi Markar Esayan ile AK parti kurucularından Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun vefatları nedeniyle Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Yağcı, Hatay’da meydana gelen terör olaylarını kınayarak, geçmiş Kutlu Doğum Haftasını ve gelecek olan Öğretmenler Gününü kutlayarak okula başlayan öğrencilere başarılar diledi ve bir an önce bu zorunlu süreçten çıkmayı umut ediyorum dileklerini dile getirdi.  

“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YÜZYILLIK GEÇMİŞE HAPSETMEK BÜYÜK HAKSIZLIK OLUR”

29 Ekim Cumhuriyet bayramını milletçe, ülke olarak kutladık diyen Yağcı; “Cumhuriyet bir enkaz, yıkıntı üzerine kurulmadı. Kökleri tarihin derinliklerine kadar uzanan, kadim bir medeniyet, güçlü bir devlet geleneği ve tecrübesi üzerine inşa edildi. Türkiye Cumhuriyeti, sadece 97 yıllık mazisi olan bir devlet değil, binlerce yıllık tecrübe ve birikime, şanlı mirasa sahip köklü bir medeniyetin, hüküm süren bugünkü temsilcisidir.  Türkiye Cumhuriyetini yüzyıllık geçmişe hapsetmek, böyle kabul etmek kendimize, coğrafyamıza, tarihimize, medeniyetimize ve daha da önemlisi ülkemize yapacağımız en büyük haksızlık olur. Bizim vazifemiz ecdadımızın bize emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyanın en güçlü devleti, süper gücü haline getirmektir. Bu itibarla 10 kasım yıldönümü yaklaşan Cumhuriyetimizin kurucu Cumhurbaşkanı, yeni Cumhuriyet’e muasır medeniyetler seviyesinin üstünü hedef gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle yad ediyoruz” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Ataşehir Belediyesi MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya şunları söyledi.

“ZOR ZAMANLARDA BİZİ AYAKTA TUTAN BU DAYANIŞMA RUHUDUR”

MHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Arıkaya; “ İzmir depreminde hayatlarını kaybedenlere rahmet dileyerek üstün gayretlerinden dolayı çalışmalar katılarak can kurtarmaya çalışan tüm görevlilere teşekkür ediyorum. Zor zamanlarda bizi ayakta tutan bu dayanışma ruhudur. Son 10 gün içinde uzun yıllar memleketine hizmette bulunan değerli siyaset adamları aramızdan ayrılıp hakkın rahmetine kavuşmuştur. Geçmiş dönemde Sağlık Bakanlığı yapmış Sayın Osman Durmuş’a, geçmiş dönem başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz’a, Sayın Prof. Dr. Burhan Kuzu’ya ve mesai arkadaşımız Sayın Birkan Yıldız’ın kıymetli ağabeyleri Behçet Yıldız’a Allah’tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

“CUMHURİYET ONURUNA DÜŞKÜN, İSTİKBALİNE SEVDALI MİLLETİMİZİN SON SÖZÜDÜR”

Arıkaya, 97 yıl önce tarihten silinmek istenen bir milletin adıdır diyerek; “ 29Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet onuruna düşkün, istikbaline sevdalı milletimizin son sözüdür. Tüm milletimizim Cumhuriyet Bayramını kutlar Aziz Atatürk’e ve kurucu kahramanlarımızı vede tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

Hakan Arıkaya, ilçemizde yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili rahatsızlığını dile getirerek şunları söyledi: “ Kaymakamlık ve belediyemizce tertip edilen çelenk sunma programından sonra siyasi parti ve STK’lara verilen mikrofon hakkı günün anlam ve öneminin dışına çıkan konuşmalara şahitlik ettiğimiz bir miting alanına dönüştürülmeye çalışılıyor zannedersem. Dini ve milli bayramlarımız bu ülkede yaşayan tüm yurttaşlarımızın ortak değeridir. Bu konudaki hassasiyetimi burada dile getirmek istiyorum.”

Batıda yükselen İslam karşıtlığı hakkında söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Salih Kızılhan, detaylarına girdiği konuların sonunda, son dönemlerde gerek Hz. Peygamber’e dönük ahlaksız karikatür ve söylemler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan yayınları bizleri derinden yaralamıştır. İnsanlık, adalet, barış ve güvenlik içinde bir dünya için batıdaki vicdan ve sağduyu sahibi herkesi de inisiyatif almaya çağırıyoruz. İçtenlikle inanıyoruz ki; daha güzel bir dünya ve daha güzel bir gelecek ancak erdem, ahlak ve değerlere yaslanan insanların elinde yükselecektir.

Konuşmaların  sonunda görüşülecek başka konu kalmadığından 05.11.2020 Perşembe günü saat 14.00’da toplanmak üzere başkan oturumu kapattı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prof.Dr.Burhan Kuzu son yolculuğuna uğurlanıyorÖnceki Haber

Prof.Dr.Burhan Kuzu son yolculuğuna uğur...

Kaderine terk edilen Atatürk Anıtı!Sonraki Haber

Kaderine terk edilen Atatürk Anıtı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar