Ataşehir Belediye Meclisi Atatürk'e yapılan hakarete tepki gösterdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisi Atatürk'e yapılan hakarete tepki gösterdi
Ataşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 1.Birleşimine; Ayasofya Camisi’nde Atatürk’e hakaret edilmesi ve hükümet kanadından herhangi bir tavrın alınmaması ile Taksim Camisinin açılmasıyla ilgili tarihsel gelişmeleri anlatan AK Parti grup sözcüsü Av. M. Naim Yağcı’nın konuşması gerginliğe damgasını vurdu.

AK Parti Grup Başkanı Av.M.Naim Yağcı’nın Taksim Camisi’nin tarihsel durumunu anlatırken bazı polemiklere açık söylemleri nedeniyle Meclis Başkanı Kudret Arslan tarafından, çok uzatmanın bir faydasının olmadığını, bu pandemi döneminde mümkün olduğu kadar Ataşehir’i daha çok konuşalım uyarısı üzerine AK Parti sıralarından tepkiler yükselirken CHP sıralarından karşı tepkilerin yükselmesi kısa süreli gerginliğe yol açtı.

Bir saatten fazla süren meclis toplantısında gündem de olan 6 teklif maddesi 5 dakika kısa bir süre içinde görüşülerek ilgili komisyonlara havalesine oybirliği ile karar verildi.

Haziran ayı 1.Birleşiminde ki gelişmelerin ayrıntıları şöyle:

AK Parti grubunun Yenisahra ve Barbaros ile ilgili veridiği önergesi okunarak başkanlık makamına gönderilmesine oybirliği ile karar verildi.

İşte verilen önergenin özeti: Yenisahra ve Barbaros Mahallesi'nde 1 / 1000 lik planları hazırlığı öncesi ve sonrasında Ataşehir Belediyesi inşaat firmaları ile görüşmeler deprem çalıştayında belirttiği üzere bu iki mahalledeki mevcut yapıların Batı Ataşehir hariç yüzde doksanı Depreme dayanıklı olmayıp 7.5 lik olası İstanbul depreminde Ataşehir ‘deki en büyük yıkım bu mahallelerde yaşanacaktır. Bu kapsamda Ataşehir Yenisahra ve Barbaros mahallesi revizyon imar planlarını uygulanmasının önünde herhangi bir engel var mıdır alınması bir mani yok ise süreci hızlandırmak için Ataşehir Belediyesi'nin mahalle sakinlerinin kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapmış olan firmalarla yaptığı görüşme var mıdır? Varsa sonuçları nelerdir. Bu sonuçlar mahalle sakinleriyle paylaşılmış mıdır? Ataşehir Belediyesi'nin yaşanmaz hale gelen bu iki mahallede dönüşümün bir an evvel başlaması için yaptığı bir planlama var mıdır?

“SÖZLEŞME YAPAN BİRÇOK FİRMA ZATEN ORTADA YOK”

Verilen önerge ile ilgili konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan şunları söyledi:  “Mahallelerin hepsi ile birçok firma tarafından sözleşmeler yapıldı 30'un üzerinde firma var orada sözleşme yapan. Ancak bir adada birden çok sözleşme yapanlar var. Arkadaşlarımızın verdiği önergede şöyle bir hata var. Orada adalara göre değil bir adada birden fazla müteahhittin sözleşme yapması sıkıntısı var. Şu ana kadar maalesef 2 yıldan bu yana sadece 2 firma dışında ekonomik nedenlerden dolayı başvuran olmadı. Sözleşme yapan birçok firma zaten ortada yok.”

“ATATÜRK'E LANET OKUYAN ALÇAKTIR. BUNA CÜRET GÖSTERENLER HAİNDİR”

Gündem dışı söz alan CHP Meclis Grup Başkanı İlhami Yılmaz, Atatürk’e hakaret edenler alçaktır, haindir diyerek şöyle devam etti: “ Öncelik Türk Silahlı Kuvvetleri ile yürütülen pençede Yıldırım operasyonu kapsamında şehit olan askerlerimize, covid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet hasta olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. bu meyanda Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez’e acil şifalar temenni ediyorum. 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutladık. İnsanlar toplumsal yaşam ilişkiler içerisinde Doğal kaynakları kullanırken çevre bilincine önem vermelidirler. Çağdaş insanın çevre bilincini içinde duyduğu bireysel sorumluluk duygusunu etrafındaki insanların da duyması için çaba göstermesi de gerekmektedir. Evet, doğa verdiğini geri almaya başladı. Marmara Denizi'nde yaşanan kirlilik ve deniz salyası korkutucu boyutta. O nedenle hiç zaman kaybetmeden denizlerdeki canlıları yok olmadan derhal gerekli önlemler alınmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerin herkesin Dünya Çevre gününü kutluyorum.  Ayrıca bundan 568 yıl önce 29 Mayıs 1453'te İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilmiştir Evet Değerli arkadaşlarım tarihe istikamet 368 yılını kutluyor. kendini bilmez sözüm ona bazı insanlar Cumhuriyetimizin kurucusu, ülkeyi düşmanlardan kurtaran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etme cüretini kendisinde görmektedir. Önce bir Kurtuluş Savaşı ile bu toprakları yeniden Vatan yapan, sonra yurttaşı Olduğumuz bu cumhuriyeti Kuran Atatürk'e lanet okuyacak kadar alçalmışlardır. Atatürk'e lanet okuyan alçaktır. Buna cüret gösterenler alçaktır, haindir.”

“27 MAYIS MİLLİYETÇİ-ÜLKÜCÜ HAREKET İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR GÜNDÜR”

MHP Meclis üyesi Hakan Arıkaya söz aldığı gündem dışı konuşmasında; “Geçtiğimiz hafta bilindiği üzere 27 Mayıs tarihi mensup olmaktan gurur duyduğum milliyetçi-ülkücü hareket için oldukça önemli bir gündür. Zira her 27 Mayıs bize teröristlerce şehit edilen Gün Sazak’ ı, 12 Eylül mahkemelerinde idam edilen Cevdet Karakaş'ı, Halil Esendağ’ı, Selçuk duracık ve çeşitli nedenlerle hayatını kaybeden vatan evladı hatırlatmaktadır. Bu nedenle henüz gençliğinin baharında bu Mukaddes Dava uğruna canlarından vazgeçen Aziz şehitlerimize rahmet ve minnetle anıyorum. Ayrıca yarın 8 Haziran Âlemlere rahmet olarak gönderilen kainatın efendisi olan Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Aleyhisselam bu fani âlemden ebedi aleme intikalini 1388 yıldönümüdür. Bu haseple bugün burada ömrüm her anını özlem minnet ve dualarla yad ediyor, yüce Allah'tan onun şefaatine nail olmayı niyaz ediyorum. Batman Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017 yılında PKK'lı teröristlerce şehit edilen müzik öğretmeni Aybüke Yalçın’ıda rahmetle anıyor ve bununla birlikte terörle mücadele hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak tüm yurtta ve tüm dünyada kullandı. Ancak maalesef ülkemizde çevre sorunlarını listesine baktığımızda durumun oldukça vahim olduğunu görmekteyiz. Zira ülkemizde orman tahribi sonucunda su kaynaklarının kuruması, iklim değişikliğinden hava kirliliğine kadar birçok farklı çevre sorunu bulunmaktadır. Öyle ki son günlerde Marmara denizde görülen kirlilik sorunu bu durumun en güncel kanıtı niteliğindedir. Bu hareketle ilçemizde yapılacak olan çevre duyarlılığını artıracak acil eylem planlarının aktivite edilip Haziran ayında Almış olduğumuz kararların Ataşehir halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

“TAKSİM CAMİİ'NİN YENİDEN İNŞA EDİLMESİNİ MEMNUNİYETİNİ YAŞIYORUZ”

Ak Parti Grup Başkanı Av.M.Naim Yağcı, tepkiye neden olan konuşmasını kısa keserek yaptığı gündem dışı konuşmasında şunları söyledi: “ Evet ülkemiz sınırları dışında gerçekleştirilen operasyonlarda Vatan savunmasını ülke dışında gerçekleştirilen şehit olan Vatan evlatlarına Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Bununla beraber onları şahsında bu vatan için toprağa Düşmüş Bütün şühedayı da rahmetle yâd ediyor onların emaneti olan vatanı İnşallah emanete sahip çıkmak suretiyle en güzel geleceklere hazırlamayı Rabbim bizlere nasip etsin diyorum. Orhan Çerkez başkanımıza Rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. 29 Mayıs 1453 bizlere emanet eden ve nişanesi olarak da Ayasofya hediye eden Fatih Sultan Mehmet Han’ı rahmetle yâd ediyorum. 5 Haziran Çevre Günü kutlandı. Ben de bütün insanları ve özellikle Vatandaşlarımızın çevre gününü tebrik ediyorum. Çevre hepimiz için can alıcı önemli yaşamımız için vazgeçilmez olan ve bizler kendi menfaatlerimiz uğruna vazgeçmemiz gereken önemli bir olgu. O manada da çevrenin çevre bilincinin artırılması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın, özellikle sıfır atık noktasında Emine Hanımın göstermiş olduğu duyarlılığı da buradan minnetle karşıladığımızı belirtmek isterim. Diğer taraftan değerli arkadaşlar kıymetli meclis üyeleri bir buçuk asırdır bekleyen bir Vuslat hikâyesinden sizlere söz etmek istiyorum. 14 kilise ve 10 sinagogun bulunduğu su gibi aziz olan dinin adaletle taksiminden mahrum bırakılmış Bir hayalden yani Taksim Camii'nin yeniden inşa edilerek kazandırılmasını memnuniyetle karşıladığımızı ve hizmeti geçen herkese teşekkür ettiğimizi buradan belirtmek istiyorum.”

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK YOLUNDA HEP BERABER DİRİLECEĞİZ”

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, AK Parti Grup başkanına teşekkür ederek; “Ayasofya Camisinde yapılan hakarete Cumhurbaşkanımız orada olmasına rağmen Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edenlere yönelik tek bir cümle konuşmaması bu toplumda ciddi bir rahatsızlık yaratılmıştır. Bu anlamda AK Parti meclis üyesi olarak özellikle Ataşehir meclis üyesi olarak bu konuşmayı yapmaktan dolayı seni kutluyorum sana teşekkür ediyorum. Sonuç itibarıyla Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yolunda hep beraber dirileceğiz diye düşünüyorum teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

“AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE OLUŞAN BİR FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ VAR HEPİMİZİN KABUL ETTİĞİ”

Daha sonra söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi, Ayasofya Cami hocasının Atatürk’e hakaretini kınayan Millet ittifakının hazırladığı açıklamayı okuduktan sonra yaptığı gündem dışı konuşmasında; “Ataşehir Barbaros Mahallesi ile ilgili de arkadaşlarımız konuşuyor. AK Parti iktidarı döneminde oluşan bir Fetö terör örgütü var hepimizin kabul ettiği. Bu Fetö terör örgütünün dahilinde olan iki tane müteahhit bölgelere ciddi çalışmaları var. İçişleri Bakanlığı olarak onunla ilgili hangi çalışmalar yapılıyor?  Bunları da konuşmak istiyorum. Çünkü oradaki vatandaşlarımız sözleşme yapmış. Böyle bir ciddi sıkıntı var.  Bunu da bir tarafa koyuyoruz.  Haziran ayında vefat etmiş olan Atatürk'ün manevi kızı, tarihçi Prof. Dr. Afet İnan’ı, 9 Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'i, dünyanın önde gelen kişilerinden İslam Bilim Tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin'i ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.

“ZORLARINA GİTMİŞ BİRİLERİN ATATÜRK'ÜN İNGİLİZLERİ YENMESİ”

Oğuz Sarul’un konuşması sırasında AK Parti sıralarından ‘FETÖ’cü müteahhitlerin isimlerini ver’ seslerinin yükselmesi üzerine Sarul;  “Firma isimleri de söyleriz hiç sıkıntı yok. Atatürk'e yapılan hakaretlerin devamında niyetleri de biz çok iyi biliyoruz.  Belki bugün değişmiş olabilir, ama İngilizleri yenen en son Müslüman komutan Mustafa Kemal Atatürk'e bunları söyleyemezler.  Dün ne düşündüklerini, yarın ne düşüneceklerini biz iyi biliyoruz, dünden tanıyoruz. Bugün de biliyoruz. Zorlarına gitmiş birilerin Atatürk'ün İngilizleri yenmesi. Onun için bugün onların torunları bağırıyor. Ama biz Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibi Mustafa Kemal'i aziz Türk milleti seviyor, saygı duyuyor, gönüllerde hala yaşatıyor” dedi.

 “ONLAR DEMOKRASİ ŞEHİTLERİDİR”

CHP Meclis Üyesi Kurtuluş Özaydın yaptığı kısa değerlendirmede; “Adiloş bebelerin, Fransız kuşatmasına kurşun sıkanların, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamayı dileyenlerin, memleketlerine hasret kalanların, kırmızılı bir kadının cesareti ile halkın vicdanında dokunan gezi şehitlerini rahmetle anıyorum. Onlar demokrasi şehitleridir. Siz böyle konuşursanız bize de böyle konuşma hakkı doğar.  Hz. Ömer zamanında yaşanan bir hikâye ile adaletin önemini bir kez daha vurgulayarak” sözlerini bitirdi.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündemdeki maddelerin ilgili komisyonlara gönderilmesinden sonra gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan 10.06.2021 Perşembe günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Belediyesi Pandemi döneminde sanatçıları yalnız bırakmadıÖnceki Haber

Ataşehir Belediyesi Pandemi döneminde sa...

Millet İttifakı meclis üyelerinden kınama bildirisi!Sonraki Haber

Millet İttifakı meclis üyelerinden kınam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar