Ataşehir Barbaros Kapalı Semt Pazarı farklı konseptiyle yeniden açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Barbaros Kapalı Semt Pazarı farklı konseptiyle yeniden açılıyor
Mahalle halkının istekleri doğrultusunda örnek bir Pazar Yeri olarak açılışı bir yıl önce gerçekleştirilen Barbaros Kapalı Semt Pazarı, yaşanan pandemi nedeniyle istenilen hizmeti yakalamadığı gibi uzun bir süre hizmete ara veren Barbaros Kapalı Semt Pazarı zengin konseptiyle yeniden bölge halkının hizmetine açılarak hizmet vermeye devam edecek.

Konu ile ilgili Pazar yerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Anadolu Yakası Pazarcı ve Esnaf Odası Başkanı Memet Emin Yarar; Ataşehir Belediyesi işbirliği ile hizmete açtığımız Barbaros Kapalı Semt Pazarı’nda Pandem nedeniyle istenilen hizmeti veremedikleri gibi esnafında istediği randımanı alamadığını dile getirerek kahvaltıda ağırladığı basın mensuplarıyla konu ile ilgili şu bilgileri paylaştı.

“PANDEMİ NEDENİYLE UZUN SÜRE HİZMET VEREMEDİK”

Memet Emin Yarar, hepinizin bildiği üzere uzun yıllardır Barbaros Mahallesinde bir Pazar ihtiyacı ve talebi var. Gerek Mahalle Muhtarı gerek Belediye başkanı ve yardımcıları ile ilgili birimlerle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Barbaros Mahallesinde şu anda bulunduğumuz kamu yeri olan bu güzel noktayı Pazar yeri yapma konusunda bir çalışma başlattık diyerek konuşmasına şöyle devam etti:  “ 2019 sonu itibariyle yapımına başladığımız bu Pazar yerini 2020 yılının son çeyreğinde hizmete açmayı planladık. Ancak hepimizin bildiği üzere 2020 yılının ilk çeyreğinde dünyayı kasıp kavuran CORONA 19 virüsünün bütün dünyaya yayılmasından dolayı olumsuz bir süreç yaşadık. Bu pandemi süreci sosyal yaşamımızı ve tüm yaşam kaynaklarımızın yaşanmaması durumuna büyük etkisi oldu.  Bu durum karşısında Pazar yerlerimiz ve Pazar esnafımızda ciddi bir şekilde etkilendi. Dolayısıyla pandemi sürecine denk gelen Pazar yerimizin açılışını maalesef geniş kapsamlı ve görkemli bir şekilde açamadık.

Yeni bir Pazar olduğu için iyi bir tanıtımda yapılamadı. Bu eksikliği bugünde hala yaşıyoruz. Gerek tekstil pazarının açıldığı Cuma günü,  sebze ve meyve pazarının açıldığı günlerde ve şu an kumaş ve hırdavat olarak açacağımız pazartesi gününde maalesef bu pazarla ilgili istenilen seviyede bir verim alamadık. Meyve sebze pazarı hafta sonuna tekabül eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle uzun süre açılamadı. Tekstil pazarını da pazarcı esnafı ile yapmış olduğumuz toplantı sonucunda aldığımız karar gereği 7-8 aydır açamamış bir pozisyondayız.”

 “BELEDİYE BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ VE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜRLERİMİ İLETMEK İSTİYORUM”

Dolayısıyla biz Barbaros Mahallesindeki halkımız ile çevresindeki diğer mahallelere ciddi bir şekilde hizmet edecek ve alışverişe geleceklerin rahat bir alışveriş yapacakları bir pozisyonla iyi ve görkemli bir şekilde bu pazarı hizmete açmak istiyoruz diyen Yarar;  “Bu pazarın açılışında nasıl bir etki yaratabiliriz. Değerli basın mensubu arkadaşlarımız bu sürece nasıl katkı sağlayabilir? Bu amaçla bu kahvaltıda sizlerle bir araya geldik. Temennimiz o ki, ayın 9’u itibariyle Tekstil Pazarımızı(Sosyete Pazarı), ayın 10’u itibariyle de meyve sebze pazarımızı, ayın 12’si Pazartesi günü itibariyle de hırdavat ve kumaş pazarını en iyi şekilde, iyi bir açılışla, geniş bir katılımla bütün kamuoyunun bilgilendiği, siz değerli basınında bu konuda gerekli duyuruları yapacağı bir coşkulu açılışla hizmete açmak istiyoruz. Bizim temel düşünce ve amacımız bu. Bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve yönetimine sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

Başkan, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlaması ve Pazar esnafı ile toplu fotoğraf çekimiyle toplantı sona erdi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GELECEĞİN SANATÇILARINDAN ÇEVRİMİÇİ YILSONU GÖSTERİLERİÖnceki Haber

GELECEĞİN SANATÇILARINDAN ÇEVRİMİÇİ YILS...

Kızılay Ataşehir Şubesi Kurban Bağışlarınızı BekliyorSonraki Haber

Kızılay Ataşehir Şubesi Kurban Bağışları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar