ATAFOLK’tan Cumhuriyetimizin 100.Yılı anısına Halk Dansları gösterisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATAFOLK’tan Cumhuriyetimizin 100.Yılı anısına Halk Dansları gösterisi
ATAFOLK Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ataşehir Belediyesi ile birlikte Cumhuriyetimizin 100.Yılı anısına Halk Dansları Gösterisi ve Halk Bilimine Hizmet Ödülü Töreni’ni düzenledi.

İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen gösterilere, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er, geçmiş dönem Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, iş insanı İnal Aydınoğlu, STK temsilcileri ile Ataşehirliler katıldı.

Salonu dolduran seyircilerin alkışları arasında Ataşehir öğretmenlerinden Halk Dansları topluluğu gösterilerini tamamladı.

“HALK OYUNLARI BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ, BİZİM ÖZÜMÜZ”                     

Gösterilerden önce açılış konuşmasını yapan ATAFOLK Koordinatörü Turan Çelebi;  “ATAFOLK Cumhuriyetimizin 100.Yılı anısına Figürleri ile halk oyunları ile bizim kültürümüz olan bizim özümüz olan bizim maneviyatımız olan oyunlarını sergileyecekler. Geçen sene yine buradan bir konuşma yapmıştım. O konuşma ülkede yaşanan deprem felaketinden dolayı çok duygusal bir konuşma idi. Ve dedim ki seneye inşallah daha güzel bir konuşma yaparım ve bu senenin nispeten daha güzel bir konuşma yapıyorum.  Bu da bizim sevincimiz olsun.  ATAFOLK Ataşehir Öğretmenleri tarafından kuruldu ve bunun öncülüğünü yapanda şu anda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olan ve şu an aramızda olan İrfan Zeki Er’dir. Kendisine Hoş geldiniz diyorum. Bir önceki dönem İlçe Milli Eğitim Müdürümüz olan ve ATAFOLK’u bu noktalara gelmesinde çok büyük katkısı olan Ertuğrul Bilican hocamız aramızda kendisine çok teşekkür ediyorum ve hoş geldiniz diyorum. Gerçekten kendisini eğitime adamış biri iş insanı İnal Aydınoğlu aramızda kendisine teşekkür ediyorum. Kendilerini Kadıköy’den tanıyorum. Tabii o zamanlar Daha gençti. Biz de çocuktuk ve müthiş bir enerji ile çalışıyordu. Kendilerine çok çok teşekkür ediyorum bizi bu gecede yalnız bırakmadıkları için. Bu organizasyonda tabii ki onların da payı çok büyük. Kendilerine bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

“MÜTHİŞ BİR HEYECAN VAR”

Turan Çelebi,  “Sancaktepe meclis üyesi burada aynı zamanda Ağrılılar Federasyon başkanı federasyonuna bağlı halk oyunları temsilcilerimiz burada. Aslında ismini sayamadığım birçok STK temsilcileri aramızda. Hepsine çok teşekkür ederim.  Aslında İçeride çok müthiş bir heyecan var” diyerek  fazla uzatmadan gösterilerimize geçmeden önce ATAFOLK ailesine katkı sunan destek veren, Halk Bilimine Hizmet ödülüne layık görülen  eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ı, ATAFOLK’un kurulmasında büyük desteği olan İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı İrfan Zeki Er’i, iş insanı Ali Çoban’ı,  ATAFOLK için şarkı besteleyen Özgür Çınar’ı ve eğitime büyük katkı sunan iş insanı İnal Aydınoğlu’nu plaketlerini vermek üzere sahneye davet etti.

“OYUNLARIMIZI KADIN ERKEK BİRLİKTE İCRA EDİYORUZ”

Plaket takdiminden sonra kısa bir konuşma yapan İnal Aydınoğlu, eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayarak biz oyunlarımızı erkek, kadın birlikte icra eden bir toplumun bireyleriyiz diyerek ATAFOLK ailesine bu gösterilerinden dolayı teşekkür etti.  

Konuşmalardan sonra Malezya ve Almanya’dan gelen gruplarla birlikte Halk Dansları gösterisi salonu dolduranların alkışlarıyla icra edildi.

İki bölümden oluşan gösterilerin akışı şöyle gerçekleşti:

  1. BÖLÜM

ZEYBEK

ALMANYA

KAFKAS 1 (ŞENLİK)

GAZİANTEP

MALEZYA- 1

KARADENİZ

 

  1. BÖLÜM

ERBANE GRUBU

VAN

KAFKAS 2 (NAR NARE)

MALEZYA 2

BALKAN

Ve Finalle gösteriler coşkulu alkışlar eşliğinde sona erdi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bağdat Caddesi yenileniyor! İstanbul'un yeni yüzü olucakÖnceki Haber

Bağdat Caddesi yenileniyor! İstanbul'un...

Milli Eğitim Bakanı Tekin yeni müfredatı onayladıSonraki Haber

Milli Eğitim Bakanı Tekin yeni müfredatı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar