ATA EĞİTİM DER Otuzuncu Zübeyde Hanım Kütüphanesini Ağva’ya açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATA EĞİTİM DER Otuzuncu Zübeyde Hanım Kütüphanesini Ağva’ya açtı
Ataşehir Eğitim Derneği 30.cu Zübeyde Hanım Kütüphanesini Ağva Atatürk Ortaokulu’na kazandırdı.

Ataşehir Eğitim Derneği (ATA EĞİTİM DER) hizmette sınır tanımıyor. Kurulduğu günden bu güne Ataşehir başta olmak üzere İstanbul’un ilçelerine, Türkiye’nin ihtiyaç sahibi okullarına kütüphane , kitap , kıyafet yardımında bulunan dernek aynı zamanda kız çocuklarının okuması içinde burs veriyor.

Ataşehir Eğitim Derneği 30.cu Zübeyde Hanım Kütüphanesini Ağva Atatürk Ortaokulu’na yaptı. Ağva Atatürk Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleşen tören saydı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Ataşehir Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Turgay Kılıç, Atatürk Ortaokulu Müdürü Fuat Cebe, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Zuhal İlgün Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, Gönlümüz Bir El Ele Derneği Başkanı Şenay Günaydın, Çatalçeşme Lions Kulübü (22022-2023) dönem Başkanı Canan Zihrioğlu, Ataşehir Hayat Ağacı Başkanı Didem Kadriye Bozdağ, basın mensupları Derya Arslan ve Serkan Şimşek, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Ağva Atatürk Ortaokulu Müdürü Fuat Cebe yaptığı konuşmada, “ Ataşehir Eğitim Derneği katkılarıyla okulumuza güzel bir kütüphane kazandırdık. Kütüphaneler her okul için çok önemli sürekli yenilenmesi gereken yerler. Kütüphanelerimiz bizim bilgi hazinemiz. O sebeple kütüphanelerin çocuklarımızın ilgisini çekecek düzeyde olması gerekiyor. Bilgiye ulaşmak çağımızda kolaylaşsa da hayal gücünü çocuklarımızın geliştirmek için kitaplara ve kütüphanelere muhtacız.  O yüzden yapmış olduğunuz katkıdan dolayı öğrencilerim, velilerim ve Ağva’mız adına sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ataşehir Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Turgay Kılıç, konu çocuklarsa biz her zaman iş başındayız. Yeter ki çocuklarımızın yüzü gülsün ve okusunlar. Arkadaşlarına ve ülkelerine sahip çıksınlar. Çocukların hayallerine destek olmamız lazım ki onların umutları yeşersin diyerek kütüphaneye emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.

Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Zuhal İlgün Çakır yapmış olduğu konuşmasında; “Ataşehir Eğitim Derneği 2017 yılında kendisini Atatürk Cumhuriyet’ine borçlu hisseden çağdaş bir Türkiye hedefinin en önemli ayağının eğitim olduğuna inanan bir grup arkadaşın bu alanda bir şeyler yapmak istemesiyle kurulmuş bir dernektir.

Derneğimizin faaliyet alanı başarılı ancak maddi sıkıntılar yüzünden eğitim hayatın da zorlanan üniversiteli gençlerimize öncelikli olarak kız öğrencilerimize eğitim desteği vermek, çocuklarımızın nitelikli eğitime ulaşması amacıyla okullarımıza kütüphane, müzik odası ve eğitim araçları desteği sağlamaktır. Ülkemizin her köşesinden gelen talepler doğrultusunda kitap , kırtasiye, giyecek malzemelerinin temin edilmesi için aracılık yapıyoruz. Bütün bunları yaparken tek desteğimiz eğitime gönül vermiş güzel yürekli insanların maddi manevi katkılarından güç alıyoruz. Birazdan açılışını yapacağımız 30.Zübeyde Hanım kütüphanemiz de Ataşehir Eğitim Derneği öncülüğünde sponsorlarımızın katkılarıyla yapılmıştır. Yönetim kurulumuz adına tüm sponsorlarımıza ayrı ayrı çok teşekkür ederiz.

Sevgili öğrenciler “Okumak Özgürlüktür” bunu asla unutmayın.. Sözlerimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle sonlandırıyorum. “Çocuklar geleceğimizin güvencesi yaşam sevincimizdir. Bu günün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir”.

Ataşehir Eğitim Derneği olarak bu sözlerin gereğini biraz da olsa yerine getirebildiysek ne mutlu bize. Ağva Atatürk Ortaokulu’nun Zübeyde Hanım kütüphanesi sevgili öğrencilerimize hayırlı , uğurlu olsun” şeklinde ifade etti..

Konuşmaların ardından Ağva Atatürk Ortaokulu Zübeyde Hanım Kütüphanesinde emeği geçen sponsorlara plaket  taktim edildi ve kütüphane açılışı yapıldı.

Ağva Atatürk Ortaokulu 30. Zübeyde Hanım Kütüphanesi sponsorları:

Gönlümüz Bir El Ele Derneği,

Çatalçeşme Lions Kulübü,

Nergis Özsoy, Zeynep Özbey, Günay Yapı, ATA Sanat

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AÇEV İŞ BİRLİĞİYLE “ANNE DESTEK PROGRAMI” BAŞLIYORÖnceki Haber

AÇEV İŞ BİRLİĞİYLE “ANNE DESTEK PROGRAMI...

Ataşehir Belediyesi Kış Sanat Okulları Kayıtları BaşlıyorSonraki Haber

Ataşehir Belediyesi Kış Sanat Okulları K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar