ATA Eğitim DER ’den eğitime destek kahvaltısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATA Eğitim DER ’den eğitime destek kahvaltısı
Kısa adı ATA Eğitim DER olan Ataşehir Eğitim Derneği, eğitime destek amacıyla düzenledikleri kahvaltıda etkinliğinde eğitim gönüllülerini ağırladı.

Ataşehir Eğitim Derneği faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Birçok projeye imza atan dernek bu seferde  'Kız Çocuklarını Okutalım' projesi kapsamında eğitim gönüllüsü dostlarıyla buluştu.

Eğitime destek için düzenlenen kahvaltıya Ataşehir Eğitim Derneği başkan ve üyelerinin yanı sıra CHP Ataşehir ilçe Başkanı Celal Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri Sevgi Uluğ ve Selami İğrek, Ataşehir DEVA Partisi ilçe yönetim kurulu üyeleri Ali Çetinkol ve Mehtap Aksoy, İçerenköy Mahalle Muhtarı Sırma Doğru, Barbaros Mahallesi Muhtarı Keziban Üreyil, Yeni Çamlıca Mahalle Muhtarı Hasan Özdemir, Fetih Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Şimşek, Gönlümüz Bir El Ele derneği başkan ve yöneticileri, STK temsilcileri ile eğitim gönüllüleri katıldı.   

Programın açılış konuşmasını kurucu başkan Turgay Kılıç, derneğin faaliyetleri ile ilgili açıklamayı dernek başkanı Zuhal İlgün Çakır yaptı.

“BUGÜN ALTMIŞA YAKIN KIZ ÇOCUĞUMUZA BURS DESTEĞİ VERİYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan kurucu başkan Turgay Kılıç; “ Bu Pazar günü sizleri evlerinizden alıkoyduk. Buraya kadar getirdik ama eminim ki; yaptığımız işlerin önemini kıymetini birazdan dernek başkanımız sizlere anlatacak ve o zaman ne kadar önemli işle yaptığımızı göreceksiniz. Kahvaltımızın amacı okuyan kız çocuklarımıza eğitim desteği vermek. Yarının annelerini, ayakları üstüne basacak anneleri yetiştirmek için sizlerin desteği ile bir nebze olsun onların yanında olabiliyorsak ne mutlu bizlere. Beş yıl önce yine bu mekânda ilk dernek yemeğimizi vermiştik. Beş çocuğumuza burs vermeyle ve beş adet kütüphane ile başlamıştık. Bugün altmışa yakın kız çocuğumuza burs desteği veriyoruz. Yine bugün yirmi beşinci kütüphanemizi açmış olduk. Sizlerin desteği ile daha çok kız çocuklarına ulaşacağız, daha çok kütüphaneler açarak eğitime desteğimize devam edeceğiz. Katılımınızdan ve desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.   

“ÇOCUK GELECEKTİR, ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZİN GÜVENCESİDİR”

Eğitime önem veren bu yolda her zaman bizlere destek olan, bugün bizleri burada yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimiz Ataşehir Eğitim Derneği yönetim kurulu adına hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Zuhal İlgün Çakır; “ Kendisini Atatürk Cumhuriyeti’ne borçlu hisseden, çağdaş bir Türkiye’nin elinin ayağının eğitim olduğuna inanan bir grup arkadaşın bir şeyler yapmak istemesiyle kurulan bir derneğiz.  Derneğimiz Lise ve Üniversite öğrencilerine eğitim desteği, kütüphane ve ülkemizin her köşesinde okullardan gelen talepler üzerine okul araç gereçleri ve sosyal yardım desteğini vermekteyiz. Bütün bu yardımları yaparken sizlerin destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda bize verdiğiniz maddi ve manevi destekleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlerin destekleri sayesinde bugüne kadar ülkenin değişik yerlerinde 21 adet Zübeyde Hanım Kütüphanesi yaptık.  Çok kısa bir zamanda bu işleri başardığımız için mütevazılığı bir tarafa bırakarak kendimizle guru duyuyoruz.  Burs verdiğimiz altmışa yakın öğrencimiz var. Siz değerli gönüldaş sponsorlarımızdan alıp çocuklara veriyoruz. Biz sadece bir köprü görevini üstleniyoruz. Asıl büyük emek sizlerin çünkü kutsal bir iş yapıyorsunuz.  Sizlerin verdiği destekler sayesinde çok hassasiyet göstererek ve araştırarak ilgili yerlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu konuda da bize güvendiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Sonuçta hepimiz çocuklar için uğraşıyoruz. İşimiz çok zor. Ülkemizin durumunu göz önünde bulundurursak çok işimizin olduğunu biliyoruz. Onun için bizden desteklerinizi esirgemeyin. Çocuk gelecektir, çocuklar geleceğimizin güvencesidir. Bugünün çocuklarını yarının büyükleri olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. Birlikte olursak güçlü oluruz” diye konuştu.

Dernek Başkanı Zuhal Çakır konuşmasının ardından yönetim kurulu üyelerini yanına alarak her birinin neler yaptığını katılımcılarla paylaştı.

Eğitime destek verenlere plaket takdiminden sonra yapılan çekilişte hediye kazanan katılımcılar kazandıklarını eğitime destek için derneğe bağışlamalarıyla program sona erdi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan İlgezdi müjdeyi verdi. Hayırlı Olsun Ataşehir!Önceki Haber

Başkan İlgezdi müjdeyi verdi. Hayırlı Ol...

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?Sonraki Haber

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar