Aralık ayı Meclis toplantısına kutlama mesajları damgasını vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aralık ayı Meclis toplantısına kutlama mesajları damgasını vurdu
Ataşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısına, grup başkanlarının Aralık ayı içerisinde bulunan önemli günleri kutlama mesajları damgasını vurdu.

Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ Başkanlığında toplandı. Gündem maddelerine geçilmeden önce grup başkanları gündem dışı söz alarak önemli gördükleri konularla ilgili görüşlerini dile getirdiler.

“2021 YILININ DÜNYAMIZ VE ÜLKEMİZ İÇİN İYİ BİR YIL OLMASINI DİLİYORUM”

CHP Grup Başkan vekili olarak söz alan Sadık Semih Kayhan; Aralık ayının içerisinde birçok önemli günü barındırdığını belirterek; “3 Aralık Dünya Engelliler günü. Toplumumuzun yüzde onunun engelli olduğu ve her birimizin de engelli adayı olduğumuzu düşünerek kafalarındaki engellerin kalkacağı, engellilerimize daha sağlıklı daha erişebilir ve daha pozitif ayrımcı bir yaşam sağlayacağımızı dileyerek günlerini kutluyorum. 4 Aralık Madenciler günü. Yeryüzünün yüzlerce metre altında zor şartlarda çalışan ve her yıl onlarca can kaybı veren bu emekçileri yürekten kutluyorum. 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesi. Bir lider çıkıyor, ülkeyi işgalden kurtarıyor. 1923’te Cumhuriyeti kuruyor, yaptığı birçok devrimler birlikte 5 Aralık 1934'te ülkemizdeki kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını veriyor. Birçok Avrupa ülkesinden önce Türk kadınına bu hakkı veren Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygıyla minnetle anıyorum. 9 Aralık tarihleri inancımızın hoşgörülü bilgeliğin simgesi olan Hz Mevlana'yı anma haftası, onu da minnet ve saygıyla anıyoruz. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. 20 Aralık uluslararası dayanışma günü. 24-25 Aralık ülkemizde de yaşayan Hristiyan kardeşlerimizin Noel günlerini de kutluyoruz. Bu yıl birçok felaketler yaşadık. Virüs salgını başta olmak üzere, depremler, seller, heyelanlar, terör.  Bunlar hepsi birçok can aldı. Yitirdiğimiz bu canlarımızıa rahmet diliyorum. 2021 yılı geliyor. Tüm Ataşehirlilere, arkadaşlarımıza ve dünyamıza sağlıklı huzurlu mutlu bir yıl getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

“ASLINDA ENGEL SEVGİSİZLİKTE, ENGEL BENCİLLİKTE, ENGEL HOŞGÖRÜSÜZLÜKTE”

Grubu adına söz alan AK Parti Grup Başkanı Av.M.Naim Yağcı’da 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayarak; “Bazen engelli kardeşlerimize karşı yapmış olduğumuz davranışlarla bencillik yapıyoruz. Aslında engel sevgisizlikte, engel bencillikte, engel hoşgörüsüzlükte, engel samimiyetsizlikte. Bir milletvekilimiz meclis kürsüsünde şunu ifade etti; yönetim el, kol ve bacakta olmuyor. Beyin ve fikirde oluyor. O yüzden fikirlerimiz de ki, düşüncelerimiz de ki, zihinlerimizde ki engelleri kaldırdığımızda empati yapabildiğimiz de bizde var olanların bir ayrıcalık değil bir şükür vesilesi bir nimet olduğunu görmemiz lazım” dedi.

Yağcı; 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişini ve 9 Aralık Mevlana haftasını da kutladı.

“İKİ DEVLET ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURAN AZERBAYCAN MECLİSİNE TEŞEKKÜR EDERİM”

Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Hakan Arıkan’da gündem dışı söz alarak; “Azerbaycan devleti işgal altındaki topraklarının kutlama günü olan 10 Kasım tarihini, Türk dünyasının yetiştirmiş olduğu Kahraman evladı Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olması nedeniyle 8 Kasım olarak değiştirmiştir. Bu ilan dünyaya önemli bir mesaj olduğunu düşünerek buradan kardeş Azerbaycan meclisine bir gönül köprüsü kurdukları için kendilerine teşekkür ederim.  Zaferleri zaferimizdir kutlu olsun. Ayrıca grup başkan vekillerimizin 3 Aralık Engelliler Haftası nedeniyle söyledikleri temennilerine aynen katılıyorum.  Ataşehir Belediyesi'nin engellilerle ilgili yapacağı projeleri ideolojik saplantılardan arındırılmış ve yapacağı objektif çalışmalarında destek olacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. 2020 yılının son meclis toplantısında bir arada bulunmaktayız. Umarım geçmiş olduğumuzu yıldan biraz insanlık olarak da ders ve ibret almamızı, 2021 yılında da tüm insanlığa ve tüm dünyaya sağlık huzur ve esenlikler diliyorum” diye konuştu.

Ak parti Meclis Üyesi Merve Çomoğlu, 5 Aralık Türk kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi konusunda, yine AK Parti Meclis Üyesi Şerafettin Ay 3 Aralık Engelliler Haftası nedeniyle partilerinin görüşlerini dile getirmelerinden sonra gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündemde bulunan 15 madde ilgili komisyonlara havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ, 10 Aralık Perşembe günü saat 14.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir'de PTT'ye silahlı soygun girişimiÖnceki Haber

Ataşehir'de PTT'ye silahlı soygun girişi...

Aşıyı bulan Türk profesörden bir müjde daha!Sonraki Haber

Aşıyı bulan Türk profesörden bir müjde d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar