© Gazete Ataşehir 2020

“TOPRAK OLMASIN CAN OLSUN...”

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr.Fatih Kırklar imzasıyla gönderilen basın bültenini gönderildiği şekliyle yayınlıyoruz.

İşte Organ Nakli ile ilgili basın bülteni:

SLOGANIMIZ TOPRAK OLMASIN CAN OLSUN

“Organ Bağışı: Kişinin hayatta iken kendi özgür iradesiyle, organlarının bir kısmının veya tamamının ölümünden sonra ameliyatla alınmasına ve başka hastaların tedavisinde kullanılmasına izin vermesidir.

Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermekte, ancak organ bağışı oranları düşük bir seviyede seyrettiğinden buna bağlı olarak tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız, sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybedebilmektedirler. Bu durum işgücünde ağır kayıplara yol açabildiği gibi ülke ekonomisi üzerinde de ağır bir yük oluşturabilmektedir.

Bu nedenle, organ yetmezliği yaşayan yurttaşlarımızın sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması Sağlık Bakanlığı' nın ana hedefleri arasındadır.

Her yıl 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası olarak kutlanmaktadır. Organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalarımız için büyük bir umut ışığı olan organ bağışı haftasının en etkin ve en verimli bir biçimde kutlanması hastalarımız için motive edici bir unsur olabileceği gibi aynı zamanda organ bağışı hususunda, vatandaşlarımızın ve sağlık personelinin farkındalığının arttırılacak olması da organ bağışı ve organ nakli sayılarının arttırılması yönünde olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Bu bağlamda, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası boyunca çeşitli ettkinlikler ve eğitim programları ile hafta kutlamaları yaparak, bu konuda halkımızın bilinçlenmesi ile organ bağışı farkındalığının arttırılmasını ve ihtiyaç sahibi hastalarımıza umut olmayı amaçlamaktayız.

Etkinliklerimizden biri de 6 Kasım 2021 Cumartesi günü 12.00-16.00 saatleri arasında Ataşehir Metropol AVM girişinde, İyilik İçimizde Derneği ile işbirliği halinde yapılacak olan organ bağışı çalışmasıdır. Bu etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.”

 

             Sloganımız “TOPRAK OLMASIN CAN OLSUN”

 

 

       Dr. Fatih KIRKLAR

Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER