© Gazete Ataşehir 2020

Sevgi Seli Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Sevgi Seli Derneği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlediği etkinlikte üyelerini ve konuklarını ağırladı.

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Naila Köşk Restoran’da düzenlenen etkinliğe, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sibel Özdemir, Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Gonca İmamoğlu, Sevgi Seli Derneği Genel Başkanı Fahri Kol ve Sevgi Seli Derneği kadın Kolları ile derneğin kadın üyeleri ve konukları katıldı.

Etkinliğe katılan CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sibel Özdemir, Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Kudret Arslan ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, yaptıkları konuşmalarında kadının toplumdaki yerinin önemine değinerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladılar.

“ONLAR HAYATIMIZIN EN ÖZEL VE EN GÜZEL VARLIKLARI”

Etkinliğe ev sahipliği yapan Sevgi Seli Derneği Genel Başkanı Fahri Kol, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, sizleri burada misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Hoş geldiniz, Sefalar getirdiniz diyerek; “Gözümüzün nuru, başımızın Tacı Kadınlarımızı 8 Mart’a sığdırmak mümkün değil. Onlar hayatımızın en özel ve en güzel varlıkları... Kimi annemiz, kimi hayat arkadaşımız, kimi Can pare yol arkadaşımız, kimi ise göz bebeğimiz güzel kızlarımız.Sizler yaşamımızın vazgeçilmez unsurlarısınız... Sadece 8 Mart değil, yılın 365 günü Dünya Kadınlar Günü’dür desek, herhalde yeridir. 8 Mart Dünyada, kadınların hak, adalet ve özgürlük mücadelesinin, bir simgesi olarak anılmaktadır. Ancak, kadınlara hak ettikleri değerin, önemin verilmesi, sadece tek bir güne indirgenemez. Aksi halde, 8 Mart’ta yapılan tüm etkinlikler, söylenen güzel sözler, yarım kalır” dedi.

‘’ CENNET ANALARIN AYAĞININ ALTINDADIR’’

Fahri Kol konuşmasının devamında; “Bugünkü jenerasyonda kadının önemi yalnızca isminin önündeki unvanlarla ya da iş hayatındaki başarısıyla önemsenmektedir. Oysa Anadolu kültürümüzde kadın, evinde ana, tarlada çiftçi ve aynı zamanda evini çekip çeviren, ekonomisini yöneten önemli bir aktördür. Peygamber Efendimiz Muhammet S.A.S söylediği gibi ‘’ Cennet Anaların ayağının altındadır’’ sözüyle kadınların önemi tescillenmiştir. Aynı zamanda Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu sırasında kadınlara verdiği önem ve TBMM'de kadın haklarının yasalarla güvence altına alınması hepimizin bildiği bir gerçektir. Dünyada hiç bir milletin kadını, “Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Anadolu Kadını kadar emek verdim” diyemez! Türk Kadını Dünyanın her yerinde asildir” diye konuştu.

“ÖNCELİKLE SOSYAL PROGRAMLARIMIZ OLACAKTIR”

Bildiğiniz gibi Covid 19 salgını, bir senedir dünyayı kasıp kavurdu. Geçen seneden beri, önümüzü göremez olduk. Plan ve projelerimizi hayata geçirmemize hatta toplantı yapmamıza müsaade etmeyen bir salgınınla karşı karşıya kaldık diyen Dernek Genel Başkanı Fahri Kol; “Durum böyle olunca da siz değerli dostlarımıza hasret kaldık. Bir araya gelemesek de Zoom üzerinden toplantılar, görüşmeler yaptık. Bağış kampanyalarımız, yardımlarımız hiç kesilmeden devam etti. Pandemi dönemine doğrudan covid üyelerimize maddi manevi destek olduk. Derneğimiz hiç kapanmadı, gelen taleplere elimizden geldiği kadar destek olduk. Covid salgının azalmasıyla ilk programımıza buradan start veriyoruz. Öncelikle Sosyal Programlarımız olacaktır. Önümüzdeki Nisan ayında yani Ramazan ayında bütün üyelerimizin katılacağı büyük bir iftar programı planladık. Bayramdan sonra uzun zamandır programımızda olan fakat pandemiden ötürü gerçekleştiremediğimiz Sakarya Maşukiye de piknik programımız olacaktır. Ardında baharda doğa yürüyüşleri, yazında boğaz tekne turu motivasyon programı yapmayı planlamaktayız” ifadelerini kullandı.

“ALMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİĞİMİZ EKONOMİK TABLOMUZ”

Medikal malzemelerin aşırı zamlanması üyeleri için olumsuz bir gelişme olduğunu belirten Fahri Kol; “Bunlar güzel haberler, birde hiç hoşnut olmadığımız medikal cihazların aşır zamlanması yani 500 TL aldığımız tekerlekli sandalyeyi, şimdi 1.600 TL ve almakta güçlük çektiğimiz ekonomik tablomuz. Temennimiz bundan sonraki çalışmalarımızla gönüllerde taht kurarız ve daha çok ihtiyaç sahibine destek oluruz. Bu duygularla sözlerime son veriyor, tüm kadınlarımıza hayata kattıkları değerden ötürü şükranlarımı sunuyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü Kutluyor, sevgi ve saygılarımı arz ediyorum” diyerek yaşanacak ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.



 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER