© Gazete Ataşehir 2020

Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi

Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı 1’inci birleşiminde Meclis 1.Başkan Vekili Kaya Uluyılmaz başkanlığında toplanarak gündemdeki teklifleri görüştü.

Toplantının açılışında konuşan 1.Başkan Vekili Kaya Uluyılmaz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na atıfta bulunarak dünyada tek çocuk bayramı olmasının önemine değindi.

1 Mayıs İşçi ve Emeğin Bayramının Taksim’de kutlamasının yasak olmasının doğru olmadığını söyleyen Kaya Uluyılmaz, bu bayramın dünyada kutlamasına hiçbir engel olmamasına rağmen ülkemizde yasakların olmasının doğru olmadığını vurguladı.

Kaya Uluyılmaz’ın 1 Mayıs ile ilgili sözlerini eleştiren AK Parti Grup Sözcüsü Serdar Orhan, Meclis başkanı Kaya Uluyılmaz’ın 1 Mayıs İşçi ve Emeğin bayramı ile ilgili sözlerini eleştirerek başkanın tarafsız olması gerektiğini söyledi.  CHP Grup Sözcüsü Birkan Birol Yıldız’ın olaya olumlu tavırla yaklaşması sonucu tartışma büyümeden gündem maddelerine geçildi.

AK Parti sıralarından seçilen MHP meclis üyelerinden AK Parti’den istifa eden Murat Can Aydın’nın ve Güray Özay’dan boşalan komisyonlara yeni üye seçimi gerçekleştirildi.

Murat Can Aydın’dan boşalan Hukuk Komisyonu üyeliğine AK parti Meclis Üyesi Şerafettin Ay, Güray Özay’dan boşalan Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna AK Parti Meclis Üyesi Fikret Aydınhan seçildi.

CHP Grup Sözcüsü Birkan Birol Yıldız’ın  Meclis toplantılarının her ayın Pazartesi ve Perşembe günlerinde yapılması önerisi oylanarak oybirliği ile kabul edildi.  

Gündemde bulunan diğer maddelerin ilgili komisyonlara havale edilmesiyle toplantı sona erdi.

Meclis 1.Başkan Vekili Kaya Uluyılmaz, gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından bir sonraki toplantının 09.05.2024 Perşembe günü saat 15.00 da yapılacağını söyleyerek toplantıyı kapattı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER