Yağcı; “Ataşehirlilerin hayalleri başka bahara kaldı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yağcı; “Ataşehirlilerin hayalleri başka bahara kaldı”
Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Bütçesi görüşmelerinde kişiler adına söz alan AK Parti Meclisi Grup Başkanı Av. M. Naim Yağcı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin bütçe kitapçığında ki sunumundan örnekler vererek eleştirdi ve Ataşehirlilerin hayallerinin bir başka bahara kaldığını söyledi.

Yağcı Performans programı ve stratejik programlarla ilgili eleştirilerini dile getirerek, hükümetin ve İBB iktidarları döneminde yapılan hizmetleri dile getirerek Ataşehir belediyesini vizyonsuzlukla suçladı.

“ATAŞEHİRLİLERİN HAYALLERİ BİR BAŞKA BAHARA KALDI.

Yağcı; Battal İlgezdi’nin performans kitabının sunumundan alıntı yaparak eleştirilerine şöyle devam etti: “Atatürk Mahallemizde yeni bir Sağlık Merkezi faaliyete geçireceğimizin müjdesini vermek istiyorum demiş. Biz bu Sağlık Merkezi’nin açıldığını zannediyorduk. Tabelası asılmış 2018-2019-2020 de yapılacaktı. 2021-2022’ye ötelenmiş.

Başkan devamla, farklı alanlarda birçok proje ve hizmeti vatandaşlara sunduklarını ve hedeflerini dile getirmiş.  İlhami Yılmaz ve Birkan Yıldız’ında söylediklerine atıfta bulunarak, 12 yıllık planlardan, yapılanlardan Ataşehir ’in kazanımlarından dile getirilen bir şey yok.  Başka bahara kaldı Ataşehirlilerin hayalleri.”

“DURMADAN ARTAN BİR BORÇ YÜKÜ VE FAİZ”

2021 yılı Ataşehir bütçesinin 2000 yılı ve öncesi bütçelerden bir farkı yok diyen Yağcı; “Yatırımlar öteleniyor, Ataşehir avutuluyor, hizmetler yerinde sayıyor ama durmadan artan borç yükü ve faiz.  Ataşehirli hemşerilerimizin acaba bu yıl olur mu? Bu yıl beklentilerinin suya düştüğü, başka sonbaharlara kaldığı bir bütçe.  Performans programında zorunlu belediyecilik faaliyetlerinin dışında Ataşehir ‘in geleceğini inşa edecek, Ataşehir Belediyesi’nin vizyonunu sergileyecek bir eser ve yatırımın yer almadığı bir program.  Temennimiz o azıcık olan yatırımların hedeflendiği süre içerisinde Ataşehir’e kazandırılmasıdır” dedi.

Sayın Başkandan beklentimiz şu; 11 yıllık iktidarı döneminde Ataşehir’e kazandırdıkları, yatırımları, geleceğe kalacak imzası olan eserleri somut olarak saymasını istiyorum diyen Yağcı, konuşmacıların Ak partili Belediyelerle ilgili eleştirilerine de;  siz olumsuzluklarını anmaya devam edin, biz Ataşehir için örnek olacak olanları dile getirelim. Pandeminin olumsuz etkilerine rağmen birçok yatırımın Üsküdar belediyesince yerine getirdiğini buradan hatırlatmak isterim diye cevap verdi.

“HER AN SIĞINACAK BİR LİMAN BULABİLİYORSUNUZ”

Yağcı eleştirilerinin devamında;  “Ataşehir Belediyesi olarak mutlaka bir mazeret yaratma alışkanlığınız var. Önceden büyükşehir bizde değildi. Şimdi ekonomi çok kötü. Maşallah her an sığınacak bir liman bulabiliyorsunuz.

AK parti olarak Ataşehir’e yaptıklarınızın hesabını verin diye söyleniyorsunuz.  Müsaade ederseniz açıklayayım neler yaptığımızı. Sonrada sizden bekleyeceğiz aynı dönemde neler yaptıklarınızı. 2009 yılından bu yana Ataşehir’e yaptığımız hizmetleri” diyerek merkezi hükümetin ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının AK Parti döneminde Ataşehir’e yapılan hizmetleri şöyle sıraladı.

*Sadece PTT çalışanlarının faydalandığı hastaneyi FSM olarak bütün vatandaşların, Ataşehirlilerin hizmetine sunduk.

* Ataşehir’e 25 tane okul yaptık. 10 okul 2009 sonrası yapılmış.

*Diş Hastanesi, Vergi dairesi, Mimar Sinan Cami ve Parkı yapıldı.

*Esatpaşa Kültür Merkezi

Bu sayılan hizmetlerin devlet tarafından yapıldığını ve devletin asli görevi olduğunu CHP sıralarından itirazlar yükselmesi üzerine Yağcı, sorumluluk makamında olanların hesap vermesi gerekir diyerek en son İmar İskân Bloklarının planları ve projesi yapıldı dedi.

BÜYÜKŞEHİR ARACILIĞIYLA ATAŞEHİR’E YAPILANLARI DA ŞÖYLE SIRALADI:

*Ataşehir ’deki 7 okulun bahçesine Kapalı Spor Salonu yaptık.

*Kiptaş Sultan Alpaslan Camisini yaptık.

*İçerenköy ve Esatpaşa spor sahalarının projeleri yapıldı ve ihale aşamasına geldi.

*5 tane İSMEK kursunu açtık.

*İçerenköy spor kompleksi için çok mücadele ettik.

*Bostancı- Dudulu bağlantı yolu Çamaşırcı Deresi kamulaştırması ile katrilyonlar verilerek İBB yaptı.

*Küçükbakkalköy çevre yolu çıkışı viyadüğü yapıldı.

*Kurbağalı Dere ıslah çalışması yapıldı.

*İki tane Metro hattı tünelleri tamamlandı, ray döşenmesi aşamasına kadar geldi.  Bunların tamamını AK Parti iktidarı ve İBB’nin yapmış olduğu yatırımlar, faaliyetlerdir.

Yağcı konuşmasının sonunda; “Bundan sonra beklentimiz Ataşehir ’de ve Büyükşehir de iktidar olanların bunların üzerinde hedef seçip Ataşehir’e kazandırılması. Ataşehir de en büyük problem imardır. Bunun üzerine mücadele ettik. Derdimiz Ataşehir ‘de plansız yer kalmasın dedik, siz emsalin ne olacağını tartıştınız. Bütçenin Ataşehir için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde ifadeler kullandı.  

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İki mahalle için imar bilgilendirme ofisi açıldıÖnceki Haber

İki mahalle için imar bilgilendirme ofis...

Yıldız; “Arkadaşlarımız yapılanları görmezlikten geliyorlar”Sonraki Haber

Yıldız; “Arkadaşlarımız yapılanları görm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar